12 Chinese staatsburgers gearresteerd in online “Boiler Room”-zwendel in Banglamung

12 Chinezen gearresteerd in online “Boiler Room”-zwendel in Banglamung –

12 Chinese staatsburgers zijn gisteren, 14 augustus 2019, gearresteerd in een zwendel met nepproducten die online worden verkocht in een huis in Nongprue.

De arrestatie werd geleid door de politiecommandant van Chonburi, Maj Gen Nantawut Suppamongkon, de politiechef van Nongprue, kolonel Chitdaecha Songhong en de inspecteur van de toeristenpolitie van Pattaya, luitenant-kolonel Piyaphong Ensan. De verdachten waren Thailand binnengekomen met een toeristenvisum.

Ze worden beschuldigd van het verkopen van online producten via een 'Cute Cute'-chatapplicatie.

Ze krijgen meer dan 20,000 baht per maand voor hun salaris dat ze de Pattaya News vertelden van hun werkgever, die niet in het land is.

De schade die deze bende aanrichtte bedroeg volgens de arrestanten, inclusief omwonenden, ongeveer B10 miljoen.

Ze worden beschuldigd van illegaal werk in het koninkrijk en het niet hebben van een werkvergunning.

BRONDaily News foto credit, artikel The Pattaya News/Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/