Het hoofd van de Thai Tourism Authority beweert dat het toerisme in het derde kwartaal naar schatting met 9% zal stijgen als het de huidige trend voortzet.

Het hoofd van de Tourism Authority of Thailand heeft een zeer rooskleurig beeld geschetst van het buitenlands en binnenlands toerisme in Thailand. 

Dit komt na berichten van de meerderheid van de lokale ondernemers in Pattaya dat dit laagseizoen erg moeilijk is geweest.

Volgens Yuthasak Suphasorn, de TAT-chef, beweerde hij vandaag, 29 juli 2019 dat de huidige landelijke trends hebben aangetoond dat binnenlandse Thaise en buitenlandse toeristen maar liefst 820 miljard baht in het derde kwartaal (juli tot september) – 9% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Hij verklaarde dat er naar schatting 9.7 miljoen buitenlanders zouden komen, een stijging van 7%. Hun uitgaven van 530 miljard zouden een stijging van 11% betekenen ten opzichte van vorig jaar.

Ondertussen, met betrekking tot de binnenlandse markt, zou het een stijging van 6% in toeristen en een stijging van de inkomsten van vijf procent in het algemeen zien.

Dit alles wees op een stijging in het vierde kwartaal die de TAT in staat zou stellen aan het einde van het jaar cijfers te publiceren die aan hun jaarlijkse doelstellingen voldeden, aldus de heer Suphasorn.

Ondertussen

Recente rapporten suggereerden dat het toerisme in plaatsen als Phuket, Pattaya en Chiang Mai 30% lager was dan vorig jaar. Sommige zakelijke verslaggevers, zoals speedbootexploitanten in Pattaya, meldden een daling van maar liefst 80%. Verschillende resorts en bedrijven die zich richten op de rijken of 'miljonairs van twee weken' beweerden echter dat het goed ging of zelfs jaar na jaar toen ze de afgelopen weken werden geïnterviewd.

Bovendien zijn de door TAT opgegeven toeristische cijfers zelfs betwist door verschillende ministeries binnen de regering.

Het is absoluut een verwarrend landschap met veel verschillende sectoren die het oneens zijn over waar het toerisme momenteel staat.

Hier zijn enkele van die recente artikelen:

Veerbootmaatschappijen, Bali Hai-functionarissen zeggen dat het vakantietoerisme jaar na jaar stijgt naar Koh Larn

Speedbootexploitanten, strandverkopers, claimen tot 80% minder toeristen ten opzichte van vorig jaar voor huidige vakanties

Ministerie van Toerisme publiceert officiële halfjaarlijkse toerismestatistieken, lichte stijging, Indiërs stimuleren toerisme

Rapport van het Ministerie van Toerisme dat toerisme wordt betwist door verschillende ministeries, beschuldigd van spindoctoring

 

 

 

Abonneren
BRONThais visum, dagelijks nieuws, TAT
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/