Vermeende dief leerde een belangrijke les van een bekende lokale sauna-eigenaar (video)

Jomtien-

Op woensdagmiddag 24 juli 2019 werd een vermeende dief die werd beschuldigd van het openbreken van meerdere kluisjes gedurende een periode van twee maanden en het stelen van geld van klanten in de Jomtien Sauna, betrapt door de eigenaar van de sauna, de heer Andrea Sinyorini.

De heer Sinyorini, een bekende lokale bedrijfseigenaar en ook bekend vanwege zijn kennis van de Braziliaanse jiujitsu en die elke dag traint, sprak vanmiddag 25 juli 2019 rechtstreeks met The Pattaya News over het incident.

Het incident ging viraal op de persoonlijke Facebook-pagina van de heer Sinyorini toen hij het moment vastlegde, dat je hieronder kunt vinden toen hij de vermeende dief neerhaalde totdat de politie arriveerde om hem te arresteren.

https://web.facebook.com/andrea.jomtiensauna/videos/2596628300573647/?t=0

Dit is, uit het interview van Mr. Sinyorini met ons, wat er gebeurde. Dit zijn zijn eigen woorden:

Deze persoon, die tijdens het lopende politieonderzoek niet bij naam is genoemd, stal al ongeveer twee maanden van klanten van mijn sauna. Hij is een Thaise onderdaan en een lokale inwoner.

Ik kreeg voor het eerst klachten van klanten dat ze dachten dat er geld uit hun portemonnee ontbrak. Het was altijd ongeveer een derde van wat er in de portemonnee zat, nooit het hele bedrag, waarschijnlijk in een poging om niet opgemerkt te worden. Sommige van mijn klanten merkten het echter op en begonnen naar mij toe te komen.

In het begin beschuldigden sommige van onze klanten ons personeel en omdat ik op dat moment niet wist wat er aan de hand was, begon ik verder onderzoek te doen.

Ik herkende patronen en het feit dat de diefstallen elke dag tussen ongeveer 3 uur en 5 uur plaatsvonden. Het was altijd maar een derde van het geld in de portemonnee van klanten. De sloten werden geopend met een stok, een soort lockpick-apparaat. De dief was professioneel en slaagde erin de kluisjes te openen en het geld snel te nemen, waarna de portemonnee en het kluisje in de oorspronkelijke staat werden teruggebracht, zodat het er niet gestoord uitzag.

Ik begon hierdoor 's nachts te slapen. Iedereen die mij kent, weet dat mijn bedrijf erg belangrijk voor me is en dat ik er elke dag de hele dag ben, behalve als ik aan het trainen ben.

Ik begon patronen en gedrag van klanten te volgen, samen met lichaamstaal, elke dag tussen 3 uur en 5 uur, toen de misdaden altijd plaatsvonden.

Dit leidde ertoe dat ik deze persoon herkende die een dagelijkse klant was in de spa, maar een zeer verdachte lichaamstaal had. Na een voortdurende observatieperiode kwamen we er 100% zeker van dat dit de persoon was en dat er werd geobserveerd dat er ingebroken was in kluisjes.

De dag van de video brak hij in vijf kluisjes en stal ongeveer 15,000 baht. Ik zag het gebeuren. Ik belde de politie, maar ze zeiden dat ze nog niet klaar waren om de arrestatie te verrichten en wat tijd wilden om het te onderzoeken. Ik vertelde hen dat dat niet zou gebeuren en dat ze me in plaats daarvan konden arresteren voor mishandeling, omdat ik de man zou neerhalen en hen zou vasthouden voor politie.

Ik ontmoette de man en ik kon aan zijn lichaamstaal zien dat hij wist dat hij gepakt was en ofwel zou vluchten of iets stoms zou proberen te doen. Dus ik pakte hem neer met een lichaamsdriehoek en verstikte hem. Ik liet hem niet flauwvallen omdat ik hem wilde laten voelen hoe het is om gedomineerd te worden. Ik wilde dat hij de angst en pijn voelde die hij de afgelopen maanden zo veel van mijn klanten heeft aangedaan.

De politie reageerde op de oproep en arresteerde de man. Toen hij geboeid was, gaf ik hem wat water. Ik schop een man niet als hij down is. Hij verontschuldigde zich bij mij en ik vertelde hem dat in plaats van te stelen als hij geld of een baan nodig heeft, hij naar mij kan komen en geen crimineel kan zijn.

Hij is naar verluidt nu uit de gevangenis na het incident, maar ik ben blij met hoe het is gegaan en ik denk dat hij een waardevolle les heeft geleerd.”

Einde opmerkingen.

Andrea laat aan The Pattaya News weten dat hij altijd bereid is om nieuwe klanten te ontmoeten en dat hij elke dag persoonlijk te vinden is in zijn sauna in Jomtien.

 

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/