Thaise politie kondigt hernieuwd optreden aan tegen lachgasballonnen

Bangkok-

Negen Thais zijn gearresteerd voor het verkopen van ballonnen gevuld met lachgas (lachgas) aan buitenlandse toeristen op Khao San Road in Bangkok. Politie en ambtenaren van het Bureau van de Food and Drug Administration arresteerden hen gisteravond laat (donderdag 11 juli 2019). Vanmorgen net na middernacht werd een mediaconferentie gehouden waarin de arrestaties werden aangekondigd.

De politie zegt dat de kinder- en vrouwenwelzijnsafdeling van het Metropolitan Bureau getipt was over verschillende verkopers die lachgas in ballonnen verkochten aan buitenlandse toeristen die pubs op Khao San Road bezochten. Het bureau en FDA-functionarissen organiseerden een inval in de beroemde toeristenstrook en vonden negen mannen die de ballonnen verkochten. Ze werden gearresteerd en naar het politiebureau gebracht om te worden beschuldigd van het verkopen van een gecontroleerde drug zonder toestemming.

Op de mediaconferentie zei adjunct-commissaris van de Metropolitan Police, generaal-majoor Sukhon Prommayon, dat het gebruik van distikstofoxide is toegestaan ​​als verdovingsmiddel en voor tandextracties, omdat het snel werkt en pijn vermindert. Autofabrikanten gebruiken het gas ook om airbags te vullen.

Hij zei echter dat het gas ook vaak op verschillende uitgaansgelegenheden wordt verkocht om euforie en een staat van totale ontspanning op te wekken. Bijwerkingen zijn misselijkheid en bewustzijnsverlies.

Het harde optreden tegen de verkoop van de ballonnen zal doorgaan, zei hij.

Enkele jaren geleden waren de ballonnen gebruikelijk in Pattaya, ze werden zelfs openlijk verkocht op Walking Street bij kraampjes genaamd Funny Air voor 100 baht per ballon en bij meerdere bars en gogo's in de stad. Een politieoptreden in Pattaya maakte echter een einde aan het openbare gebruik van ballonnen ter plaatse.

Foto/Bron Krediet: The Nation/Thaiger

Afbeelding na berichtinhoud
BRONThais
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/