Tropische storm Mun brengt opnieuw lichtvervuilingsproblemen op de stranden van Na Jomtien aan het licht (video)

Na Jomtien-

Op 5 juli 2019 gonsde de sociale media van video's en foto's van bezorgde burgers op het strand van Na Jomtien toen opnieuw dik zwart water uit lokale afvoeren in de oceaan stroomde, ondanks dat de stad eerder had verklaard dat zandzakken en een ijzeren hek dit probleem zouden voorkomen in de toekomst.

In mei berichtten wij en andere perskanalen over de toestand van het strand van Na Jomtien toen video's viraal gingen over de toestand van de oceaan. Autoriteiten hielden meerdere vergaderingen en verklaarden dat het probleem beschadigde pompen en pompstations waren die gerepareerd moesten worden. De stad gaf toe dat het tijd zou kosten om het systeem te repareren, dus gebruikte tijdelijke maatregelen zoals het consequent schoonmaken van het afvoersysteem, zandzakken bij uitgangen naar het strand, installatie van een ijzeren poort om te voorkomen dat afvalwater naar de oceaan gaat en het omleiden van afvalwater naar andere pompstations. in het Pattaya-gebied.

Echter, zoals de huidige stormen lieten zien, was de tijdelijke oplossing niet genoeg en opnieuw stroomde er smerig uitziend en stinkend zwart water in de oceaan in Na Jomtien.

Stadsambtenaren stellen dat de ijzeren poort het begaf tijdens de zware stormen, waardoor ook zandzakbarrières werden vernietigd en langs het strand werden weggespoeld.

Ze zullen een nieuwe, stevigere ijzeren poort en zandbarrières installeren, zeiden stadsambtenaren tegen de pers.

Er wordt verder gewerkt aan het repareren van het pompstation en het afvoersysteem, maar de autoriteiten benadrukken dat het niet van de ene op de andere dag een proces is en dat het tijd zal blijven kosten.

Stadsambtenaren zeggen dat het pompsysteem en het afvoersysteem momenteel volledig worden schoongemaakt. Ze zeiden ook dat ze het aantal controles op het systeem zullen verhogen en ervoor zullen zorgen dat ze de lokale gemeenschap op een consistente basis blijven informeren over de voortgang van de algehele reparatie van het afvoersysteem.

 

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/