De Verenigde Staten brengen het jaarverslag over mensenhandel in personen 2019 uit, Thailand blijft Tier 2

Het volledige rapport van 2019 is hier te vinden:  https://www.state.gov/reports/2019-trafficking-in-persons-report/

Thailand-

Vandaag is het rapport van de Verenigde Staten over mensenhandel uit 2019 gepubliceerd. Het rapport wordt jaarlijks uitgebracht en beoordeelt landen in Three Tiers op basis van het probleem van mensenhandel in hun land en hoe zij daarmee omgaan. Tier One is het hoogste niveau, met Tier drie het slechtste.

Wij van Pattaya News hebben de kans gehad om het rapport te herzien en zijn het erover eens dat er aanzienlijke inspanningen zijn geleverd om mensenhandel uit te bannen, maar dat er nog vooruitgang moet worden geboekt in het land.

Thailand was voorheen een Tier Three-land, maar is sinds 2016 een Tier Two-land. Hier zijn enkele hoogtepunten uit het rapport, met dank aan de regering van de Verenigde Staten en state.gov:

De regering van Thailand voldoet niet volledig aan de minimumnormen voor de uitbanning van mensenhandel, maar levert aanzienlijke inspanningen om dit te doen. De regering toonde over het algemeen toenemende inspanningen in vergelijking met de vorige verslagperiode; daarom bleef Thailand op niveau 2.

Deze inspanningen omvatten het identificeren van meer slachtoffers, het veroordelen van veroordeelde mensenhandelaars en medeplichtige ambtenaren tot aanzienlijke gevangenisstraffen, en het ontwikkelen van verschillende handleidingen in samenwerking met het maatschappelijk middenveld om trainingen en beleid ter bestrijding van mensenhandel te standaardiseren.

Arbeidsinspecteurs hebben voor het eerst potentiële slachtoffers geïdentificeerd en doorverwezen naar multidisciplinaire teams, wat resulteerde in de identificatie van slachtoffers van mensenhandel. Op een aantal belangrijke terreinen voldeed de overheid echter niet aan de minimumnormen. De regering vervolgde en veroordeelde minder mensenhandelaars en onderzocht slechts 43 gevallen van mensenhandel. De regering beperkte de beweging en communicatie van slachtoffers die in overheidsopvangcentra woonden, medeplichtigheid van ambtenaren bleef de inspanningen ter bestrijding van mensenhandel belemmeren, en ambtenaren identificeerden niet consequent gevallen van mensenhandel, met name mensenhandel.

De regering verhoogde haar inspanningen om slachtoffers te beschermen. De regering identificeerde in 631 2018 slachtoffers (455 in 2017), van wie 401 het ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid (MSDHS) meldde dat ze hielpen in opvangcentra van de overheid (360 in 2017). Onder degenen die door MSDHS werden geïdentificeerd en bijgestaan, waren 152 Thaise en 249 buitenlandse slachtoffers, 186 slachtoffers van sekshandel en 66 van mensenhandel; het was onduidelijk met welke vorm van uitbuiting de overige 149 slachtoffers te maken hadden.

In 2018 verstrekte de regering 6.15 miljoen baht ($ 190,110) aan slachtoffers van mensenhandel uit haar anti-mensenhandelfonds, vergeleken met 5.6 miljoen baht ($ 173,110) in 2017. claim. Op grond van de Wet op de strafvordering mensenhandel konden rechters schadevergoedingen of restituties toekennen aan slachtoffers, ook als het slachtoffer geen verzoek om deze gelden had ingediend.

De regering verhoogde haar inspanningen om mensenhandel te voorkomen. De premier hield toezicht op de inspanningen van de regering om mensenhandel tegen te gaan via het Comité voor toezicht op de bestrijding van mensenhandel en illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij (IOO-visserij). Het kabinet van de premier benoemde twee nieuwe senior adviesfuncties om toezicht te houden op de activiteiten van de regering op het gebied van de bestrijding van mensenhandel en de regering bleef de voortgang van de bestrijding van mensenhandel volgen door middel van gegevensverzameling en jaarverslagen aan de premier en het kabinet.

Het voerde campagnes via kranten, televisie, radio, sociale media, billboards en hand-outs om het publieke bewustzijn in het hele land te vergroten. MSDHS en MOL bediende hotlines met operators die vloeiend zijn in 12 vreemde talen. In 2018 ontvingen regeringsmeldpunten 161 oproepen in verband met mogelijke gevallen van mensenhandel, waaronder ten minste 18 met dwangarbeid (172 oproepen in 2017 en 269 oproepen in 2016), wat leidde tot de vervolging van 63 gevallen (73 gevallen in 2017). De regering had in 84 74 taalcoördinatoren (2017 in 69) en 74 tolken (2017 in 2018) in dienst. Niettemin meldden NGO's dat MSDHS de hotlines niet consequent met tolken bemand.

Arbeiderssmokkelaars exploiteren migrerende werknemers in de commerciële visserij en aanverwante industrieën, de pluimvee-industrie, de industrie, de landbouw, huishoudelijk werk en bedelarij. Mensenhandelaars exploiteren sommige migranten bij de mensenhandel, vaak door op schulden gebaseerde dwang en frauduleuze beloften van goed betaald werk; makelaars en andere wervingsbureaus leggen buitensporige vergoedingen op aan werknemers voordat ze in Thailand aankomen.

Mensenhandelaars onderwerpen Thaise staatsburgers aan dwangarbeid en sekshandel in Thailand en in landen in Noord-Amerika, Europa, Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Leden van etnische minderheden, hooglanders en staatlozen in Thailand hebben te maken gehad met misbruik dat wijst op mensenhandel. Arbeids- en sekshandelaren exploiteren vrouwen, mannen, LGBTI-personen en kinderen uit Thailand, andere Zuidoost-Aziatische landen, Sri Lanka, Rusland, Oezbekistan en enkele Afrikaanse landen in Thailand. Mensenhandelaars gebruiken Thailand als doorvoerland voor slachtoffers uit China, Noord-Korea, Vietnam, Bangladesh, India en Birma die slachtoffer zijn van sekshandel en dwangarbeid in landen als Maleisië, Indonesië, Singapore, Rusland, Zuid-Korea, de Verenigde Staten , en landen in West-Europa. Kinderen uit Thailand, Birma, Laos en Cambodja zijn het slachtoffer van sekshandel in bordelen, massagesalons, bars, karaokelounges, hotels en privéwoningen.

Corruptie blijft de inspanningen ter bestrijding van mensenhandel ondermijnen. Sommige overheidsfunctionarissen zijn rechtstreeks medeplichtig aan mensenhandelmisdrijven, onder meer door steekpenningen of leningen aan te nemen van bedrijfseigenaren en bordelen die slachtoffers uitbuiten. Corrupte immigratieambtenaren vergemakkelijken de mensenhandel door steekpenningen aan te nemen van makelaars en smokkelaars langs de Thaise grenzen. Geloofwaardige rapporten geven aan dat sommige corrupte functionarissen bordelen, andere commerciële sekslocaties en eigenaren van vissersvaartuigen beschermen tegen invallen en inspecties en samenspannen met mensenhandelaars. Sommige overheidsfunctionarissen profiteren van steekpenningen en directe betrokkenheid bij afpersing en uitbuiting van migranten.

BRONState.gov, Amerikaanse regering
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/