Thaise premier zegt dat elke Thai aandacht moet besteden aan de ASEAN-top van dit weekend

BANGKOK, 19 juni 2019(NNT) – Thailand organiseert de 34e ASEAN-top en locaties en veiligheidsmaatregelen zijn voorbereid. Premier Prayut Chan-o-cha riep de mensen op om aandacht te besteden aan de ASEAN-top.

Als voorzitter van ASEAN dit jaar zei generaal Prayut dat elke Thai aandacht moet schenken aan de top, die gevolgen zal hebben voor de toekomst van Thailand. Het gaat om veiligheid, economische en sociale zaken van de ASEAN-gemeenschap en maatregelen om de handelsoorlog het hoofd te bieden. Als voorzitter van ASEAN leidt Thailand de volgende ASEAN-vergadering, die voor het einde van dit jaar is gepland. Dit jaar zijn er meer dan 180 kleinere bijeenkomsten gepland.

Leiders van de 10 ASEAN-lidstaten zullen de 34e ASEAN-top bijwonen in The Athenee Hotel, een Luxury Collection Hotel in Bangkok, en op meer dan 10 andere locaties. De ASEAN-vlaggen en het Summit-symbool zijn opgesteld door functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, terwijl de politie rond de locaties patrouilleert en veiligheidsmaatregelen uitrolt.

De top zal morgen beginnen met een vergadering van de permanente vertegenwoordigers van de ASEAN, gevolgd door een vergadering van hoge ASEAN-functionarissen op vrijdag. De ASEAN-leiders zullen zondag op de top zijn.

Leden van de media kunnen gebruik maken van het perscentrum in het Grand Centre Point Hotel waar computers, communicatieapparatuur en een parkeerplaats voor tv-voertuigen zijn voorzien. Het perscentrum gaat vandaag open. Leden van de media die zich hebben aangemeld bij het ministerie van Buitenlandse Zaken worden om veiligheidsredenen streng gescreend.

Credit-National News Bureau van Thailand

BRONNNT
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/