VS verslaat Thailand in WK vrouwen met 13-0, breekt scorerecord

Thais Nationaal Team

Reims, Frankrijk-

Sport is vaker wel dan niet een brute plek voor de underdog. Er moet natuurlijk altijd hoop zijn, maar het zijn meestal de Goliaths die winnen.

Vraag het maar aan Thailand, wiens spelers de komende nachten in hun nachtmerries Amerikaanse kolossen in roodhemden zullen achtervolgen.

De 13-0 achterstand was een getrouwe afspiegeling van de wedstrijd. Het was een dreun. Het was een nacht dat de records tuimelden toen Thailand de zwaarste nederlaag in de geschiedenis van de Wereldbeker leed.

Toen de VS en Thailand het veld opliepen voor hun openingswedstrijd van de Women's World Cup, was het verschil in fysieke gestalte van de tegenstanders verrassend duidelijk. Niet lang nadat de laatste tonen van de volksliederen in de ether waren verdwenen, werd ook het kwaliteitsverschil duidelijk.

Het duurde slechts 12 minuten voor de titelverdediger om de score te openen, Alex Morgan scoorde een kopbal vanaf vier yards. Dat alleen Rose Lavelle en Lindsey Horan tegen de rust aan de score hadden toegevoegd, was de echte verrassing van de avond.
Na de pauze vielen de doelpunten snel: vier in zes minuten tijd, waarmee de decibel steeg in Stade Auguste-Delaune, een stadion dat voor de avond rood-wit-blauw was geworden.
Alex Morgan sloot de avond af met vijf – Michelle Akers is de enige andere Amerikaan die er vijf scoorde in een WK-wedstrijd – terwijl Samantha Mewis een brace scoorde en ook aanvoerder Megan Rapinoe, Mallory Pugh en Carli Lloyd droegen bij aan de verbluffende score.
De kansen waren altijd tegen Thailand geweest. De bookmakers dachten van wel, de fans dachten van wel en de experts ook.
Dit was 's werelds meest succesvolle land in de geschiedenis van de Wereldbeker Dames, winnaars van drie eerdere edities van dit toernooi en favoriet in Frankrijk voor een vierde, het opnemen tegen een land dat net aan zijn tweede Wereldbeker meedeed.
Het was nummer 1 in de wereld versus nummer 34 en dit soort wedstrijden eindigen meestal op één manier, hoewel niet zo brutaal. In werkelijkheid was de kloof tussen de teams groter dan de wereldranglijst doet vermoeden.
Krediet: CNN International
Inschrijven
BRONCNN
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/