Winst Thai Airways daalt met 83% voor het eerste kwartaal van 2019

Thai Airways heeft in het eerste kwartaal van 83 een winstdaling van 2019% gehad. Gisteren kwam de Q1-balans naar buiten.

Het management van de luchtvaartmaatschappij geeft de schuld aan de hoge baht, de aanhoudende handelsoorlogen tussen de VS en China en de sluiting van het Pakistaanse luchtruim (waardoor de Europese vluchten moeten worden omgeleid).

De gedetailleerde resultaten zijn:

• Nettowinst van 456 miljoen baht, minder dan 2.7 miljard baht winst in de eerste drie maanden van vorig jaar

• Omzet van 49.7 miljard baht, 6.9% minder dan in dezelfde periode vorig jaar

De president van Thai Airways, Sumeth Damrongchaitham, legt de schuld bij de sterke appreciatie van de baht ten opzichte van de belangrijkste valuta's en zegt dat het de luchtvaartmaatschappij onmogelijk maakt om de prijzen van vliegtickets te verhogen.

In de Bangkok Post geciteerd, zei hij ... "Hoewel de waardering van de baht heeft bijgedragen aan het verlagen van sommige uitgaven, waaronder leningbetalingen en leasebetalingen voor vliegtuigen en motoren, blijft dit voordeel minimaal."

Hij noemde ook de aanhoudende handelsconflicten tussen de VS en China die een negatieve invloed hadden op de vrachtactiviteiten van de luchtvaartmaatschappij, waardoor de winst met 12.9% daalde.

In februari, na de Pakistaanse grensoverschrijdingen met India, moesten de vliegtuigen van Thai Airways omwegen maken voor hun Europese verkeer, wat volgens Sumeth de brandstofkosten opdreef.

De luchtvaartmaatschappij is van plan om in september producten op haar website en mobiele app te verkopen om de inkomsten te verhogen.

BRONThais
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/