Winst Thai Airways daalt met 83% voor het eerste kwartaal van 2019

Thai Airways heeft in het eerste kwartaal van 83 een winstdaling van 2019% gekend. Gisteren verscheen de balans over het eerste kwartaal.

Het management van de luchtvaartmaatschappij geeft de hoge baht, de aanhoudende handelsoorlogen tussen de VS en China en de sluiting van het Pakistaanse luchtruim (waardoor de Europese vluchten moeten worden omgeleid) de schuld van de daling.

De gedetailleerde resultaten zijn:

• Nettowinst van 456 miljoen baht, vergeleken met een winst van 2.7 miljard baht in de eerste drie maanden van vorig jaar

• Omzet van 49.7 miljard baht, een daling van 6.9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar

De president van Thai Airways, Sumeth Damrongchaitham, legt de schuld bij de sterke appreciatie van de baht ten opzichte van de belangrijkste valuta en zegt dat dit het voor de luchtvaartmaatschappij onmogelijk maakt om de prijzen van vliegtickets te verhogen.

Geciteerd in de Bangkok Post zei hij: “Hoewel de waardestijging van de baht heeft bijgedragen aan het verlagen van sommige uitgaven, waaronder leningbetalingen en leasebetalingen voor vliegtuigen en motoren, blijft dit voordeel minimaal.”

Hij haalde ook aan dat de aanhoudende handelsoorlog tussen de VS en China zijn tol eist van de vrachtactiviteiten van de luchtvaartmaatschappij, waardoor de winsten met 12.9% daalden.

In februari, na de Pakistaanse grensovergangen met India, moesten de vliegtuigen van Thai Airways omwegen maken voor hun Europese verkeer, wat volgens de heer Sumeth de brandstofkosten deed stijgen.

De luchtvaartmaatschappij is van plan om in september producten op haar website en mobiele app te verkopen om de omzet te vergroten.

Inschrijven
BRONThais
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/