Top van de Gulf Regatta Dag één Resultaten in Ocean Marina

PATTAYA, Thailand – De 15e Top of the Gulf Regatta, gepresenteerd door Ocean Marina, begon goed met een stevige 10 knopen op de eerste dag. Dit gaf de Race Officer het vertrouwen om de vloot op een lange afstandsrace te zetten. Maar eerst was er een loef/lijwaarts voor alle kielbootklassen.

Het was een eenzame start voor Team Hollywood (AUS) in IRC Racing 1 met mede-TP52, THA72, die de start van de eerste race niet haalde. Om niet afgeleid te worden van de taak die voor ons lag, richtten Ray Roberts en de bemanning zich op de tweede race en wonnen ze op afstand de THA72, waarbij ze de dag afsloten met twee kogels en een vroege voorsprong in het klassement.

In spannende gevechten in IRC Racing 2 won het Australische team op de Adams 10, Tenacious (ex Ichi Ban) de langeafstandsrace en eindigde de dag met een achterstand van 2,1, gelijk met de Beneteau First 44.7 Fujin (ex Ichi Ban). ) die 1,2 plaatste. Lawana (THA) en Ink Zone (AUS) wisselden van plaats op de derde en vierde plaats en staan ​​beide op zeven punten aan het einde van de eerste dag.

Na een derde plaats in de eerste race van de IRC Racing 3-serie, kaatste de Japanse crew van Team Spray terug naar de eerste plaats in de tweede race en stond bovenaan het klassement. Bij een gelijkspel van drie wordt MoonShadow2 (VK) tweede en SailQuest Hi-Jinks (VS) derde.

In wat vaak de meest competitieve klasse van de regatta is, telt voor de Platus met één ontwerp elke race. Eén slip in het begin kan een team een ​​plaats op het podium kosten en de voormalige winnaar Easy Tiger V (AUS) weet dit maar al te goed. Ze gingen vandaag rennend van start met een 1,2,1 in hun drie loef/lijwaarts. Een goed begin van hun campagne, maar zoals Chris Way en zijn crew maar al te goed weten, is er nog een lange weg te gaan. De Thaise inzendingen Pine Pacific en YRAT completeerden de top drie van vandaag en eindigden als tweede en derde overall.

Edenko (FRA) won vandaag van de multihulls met een overwinning in hun enkele, lange afstandsrace van de dag. Dominique Demachy en zijn bemanning hebben vorig jaar voor het eerst deelgenomen aan de Top of the Gulf Regatta en zijn tweede geworden in het algemeen klassement. De altijd groene Sonic (THA) zal het echter zo moeilijk mogelijk proberen te maken en hun titel verdedigen, ondanks een trage start die vandaag als derde overall eindigde achter BladeRunner IX (VK) als tweede.

De bijboot- en Optimist-vloten zullen morgen deelnemen aan de strijd en strijden in vierdaagse series, en voor de eerste keer zal Para Sailing deel uitmaken van de regatta met 14 Para Sailors die strijden in zeven van de nieuwe en opwindende dubbelhandige S\V14's.

Volledige resultaten zijn te zien op https://topofthegulfregatta.com/results-page.

Voor meer informatie over de Top of the Gulf Regatta van 2019, gepresenteerd door Ocean Marina:
Website: www.topofthegulfregatta.com.
Facebook: www.facebook.com/topofthegulfregatta
Twitter: www.twitter.com/togregatta
YouTube: www.youtube.com/TOGRegatta

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/