Thaise Koninklijke Politie kondigt verbod aan op alle schuimfeesten in het hele land voor Songkran

iThailand-

De Thaise Koninklijke Politie heeft vanochtend laat op een persconferentie in Bangkok bekend gemaakt dat het besluit is genomen om alle schuimfeesten in het hele land voor het Songkran Festival te verbieden. Dit geldt ook voor besloten hotelfeesten.

Plaatsvervangend politiechef Chalermkiat Sriworakhan verklaarde dat de beslissing was genomen om de veiligheid van toeristen en de lokale bevolking tijdens het festival te waarborgen. Hij gaf voorbeelden van hoe vorig jaar de 25-jarige Sangtai Besdart werd geëlektrocuteerd tijdens een schuimparty. Hij verklaarde ook dat het schuim wegen blokkeerde en ongelukken had veroorzaakt.

Bovendien verklaarde hij dat schuimfeesten geen onderdeel zijn van een traditionele Songkran en dat de nadruk moet liggen op het traditioneel vieren van het festival en niet met rauwe feesten. Hij herinnerde de lokale bevolking en toeristen er ook aan dat er geen tolerantie zou zijn voor het onthullen van outfits of naaktheid en dat outfits zoals bikini's niet traditioneel of respectvol waren voor de geest van het festival.

Dit zet een golf van aankondigingen voort om ervoor te zorgen dat Songkran dit jaar traditioneler is met de aanstaande kroning van Zijne Koninklijke Majesteit de Koning begin mei.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/