Immigratie die veel strengere straffen voorstelt voor het niet melden van buitenlanders die op onroerend goed wonen, zal retourtickets nodig hebben

TNA meldde dat de Thaise immigratiedienst veel strengere straffen voorstelt voor het niet aangeven van buitenlanders die op adressen in Thailand verblijven.

Wetten die dateren uit 1979 zijn niet voldoende in de moderne tijd, vooral als het gaat om het melden van de verblijfplaats van buitenlanders. Ze worden als te mild beschouwd.

Nieuwe straffen zullen leiden tot boetes van 10,000 baht.

De straffen zullen nog strenger zijn voor hotels en andere etablissementen die migranten huisvesten voor financieel gewin of winst, met gevangenisstraffen tot 5 jaar en boetes van 100,000 baht voor het niet melden.

Dit lijkt verband te houden met het niet melden van de aanwezigheid van werknemers.

Pol Col Pongnakhorn Nakornsantiphap, hoofd van een commissie die wijzigingen aanbeveelt, zei dat luitenant-generaal Surachate Thailand in overeenstemming wilde brengen met de regelgeving van andere landen.

Bovendien worden strengere straffen beloofd voor luchtvaartmaatschappijen en personen die personen toestaan ​​aan boord van vliegtuigen te gaan en Thailand binnen te komen zonder verdere tickets – hij verwees naar de zaak van de Saoedische vrouw die haar land ontvluchtte vanwege een gedwongen huwelijk. Dit zou betekenen dat enkeltje-tickets effectief verboden zouden worden.

De commissie heeft sinds januari gewerkt aan elf belangrijke wijzigingen in immigratieregels en straffen.

Andere wijzigingen zijn onder meer de postzegels die door immigratie zullen worden gebruikt. Een nieuw vlagvormig ontwerp is in het verschiet.

In een gerelateerd verhaal zei luitenant-generaal Surachate zelf dat een ministeriële commissie de voorstellen deze week zal bespreken en dat de uitvoering na Songkran op 22 april wordt verwacht.

BRONTNA, Thais visum
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/