Immigratie die veel strengere straffen voorstelt voor het niet melden van buitenlanders die op onroerend goed wonen, heeft retourtickets nodig

TNA meldde dat de Thaise immigratiedienst veel strengere straffen voorstelt voor het niet melden van buitenlanders die op adressen in Thailand verblijven.

Wetten die teruggaan tot 1979 zijn tegenwoordig niet voldoende, vooral niet als het gaat om het melden van de verblijfplaats van buitenlanders. Ze worden als te soepel beschouwd.

Bij nieuwe straffen zullen boetes van 10,000 baht worden geheven.

De straffen zullen nog strenger zijn voor hotels en andere etablissementen die migranten herbergen voor financieel gewin of winst met gevangenisstraffen tot 5 jaar en boetes van 100,000 baht voor het niet melden.

Dit lijkt verband te houden met het niet melden van de aanwezigheid van werknemers.

Pol kolonel Pongnakhorn Nakornsantiphap, die aan het hoofd staat van een commissie die wijzigingen aanbeveelt, zei dat luitenant-generaal Surachate Thailand in overeenstemming wilde brengen met de regelgeving van andere landen.

Bovendien worden strengere straffen beloofd voor luchtvaartmaatschappijen en personen die personen toestaan ​​aan boord van vliegtuigen te gaan en Thailand binnen te komen zonder verdere tickets – hij verwees naar de zaak van de Saoedische vrouw die haar land ontvluchtte vanwege een gedwongen huwelijk. Dit zou betekenen dat een enkele reis daadwerkelijk zou worden verboden.

De commissie heeft sinds januari gewerkt aan elf belangrijke wijzigingen in de immigratieregels en -straffen.

Andere wijzigingen zijn onder meer de postzegels die door immigratie zullen worden gebruikt. Een nieuw ontwerp in de vorm van een vlag is in het verschiet.

In een gerelateerd verhaal zei luitenant-generaal Surachate zelf dat een ministeriële commissie deze week de voorstellen zal bespreken, waarvan de implementatie wordt verwacht na Songkran op 22 april.

BRONTNA, Thais visum
De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/