Loco-burgemeester roept op tot verwijdering zwerfhonden van Jomtien Beach, Soi Dog Foundation geeft officieel antwoord

Het volgende is een persbericht van de Soi Dog Foundation, gevestigd in Phuket, vrijgegeven omdat de loco-burgemeester vorige week aankondigde dat de stad alle zwerfhonden uit het Jomtien Beach-gebied wilde verwijderen en in opvangcentra wilde plaatsen. Deze is geplaatst met toestemming van de stichting. De meningen die erin staan, zijn van hen:

PHUKET, Thailand, 13 maart 2019: De grote liefdadigheidsinstelling voor dierenwelzijn, de Soi Dog Foundation (Soi Dog), heeft de loco-burgemeester van Pattaya, Manote Nongyai, opgeroepen om een ​​bevel in te trekken dat hij heeft uitgevaardigd om zwerfhonden langs de vakantiestad Jomtien Beach, en gooi de honden in het plaatselijke asiel.

Soi Dog uit Phuket stelt dat het in beslag nemen van honden de dieren niet alleen veroordeelt tot een vaak wrede levenslange gevangenisstraf, maar ook gewoon niet effectief is op de lange termijn.
Soi Dog-oprichter John Dalley zei vandaag: "We zijn het erover eens dat honden die een gevaar vormen voor mensen, vooral voor kinderen, moeten worden verwijderd.

“We zijn het ook eens met de loco-burgemeester dat het steriliseren en vaccineren van straathonden een uitstekende manier van handelen is, en daarom financiert Soi Dog momenteel de sterilisatie van 200 vrouwelijke honden per maand in Pattaya, waarvan er nu meer dan 1500 zijn gesteriliseerd.

“Maar honden in beslag nemen werkt niet. Hoewel het lijkt alsof een gezamenlijke razzia resulteert in 'straten vrijgemaakt, de klus is geklaard', is dat een verkeerde perceptie.
“Het is onmogelijk om elke hond in een bepaald gebied op te pakken. Degenen die niet worden gepakt, samen met honden uit de straten rond het gebied waarop de razzia is gericht, zullen snel de lege straten langs het strand opnieuw koloniseren.

“Zonder concurrentie om voedselbronnen (meestal vuilnisbakken), zullen ze zich snel voortplanten. Binnen een jaar of zo zal het aantal straathonden langs Jomtien Beach weer zijn waar het was voor de razzia.”

Ondertussen, zo wees Dhr. Dalley erop, zal de gemeente de honderden honden moeten voeren en verzorgen die zijn opgepakt en die mogelijk nog jaren in het asiel zullen blijven leven.

“Heeft de gemeente hiervoor budget gereserveerd?” hij vroeg.

"Of zullen we dezelfde situatie zien als we te vaak eerder hebben gezien, waar een gebrek aan financiering voor hondenponden ertoe leidt dat honden ondervoed raken, of lijden en sterven omdat er geen geld is voor medicijnen of veterinaire behandeling?"

Soi Dog heeft lang beweerd dat de enige oplossing om de straathondenpopulaties te verminderen de procedure is die bekend staat als Catch Neuter, Vaccinate and Release (CNVR), waarbij de honden worden gevangen, gesteriliseerd en ingeënt, en dan – het belangrijkste punt – weer vrijgelaten in de gebied waar ze vandaan komen, waar ze voorkomen dat andere honden hun territorium binnenkomen, terwijl ze ook geleidelijk afsterven door ouderdom of andere natuurlijke oorzaken.

"We hebben in Phuket laten zien dat dit werkt," zei Dhr. Dalley. “Toen we begonnen, ongeveer 15 jaar geleden, waren er naar schatting 80,000 straathonden op het eiland. Nu zijn het er zo’n 7,000, en die zijn gezond en bijna altijd vriendelijk.”

Hij wees ook op een ander aspect van de oplossing, dat zowel in het belang van de gemeente Pattaya zou zijn als binnen haar mogelijkheden zou liggen: beter afvalbeheer.

“Het feit dat ambtenaren een probleem zien met te veel honden, zegt me dat er niet efficiënt met afval wordt omgegaan. Straathonden worden bijna volledig in stand gehouden door afval. Als ze geen eten kunnen vinden, gaan ze ergens anders heen. Geen afval, geen straathonden. De klus is geklaard."

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/