Loco-burgemeester roept op tot verwijdering zwerfhonden van Jomtien Beach, Soi Dog Foundation geeft officieel antwoord

Het volgende is een persbericht van de Soi Dog Foundation, gevestigd in Phuket, vrijgegeven nadat de loco-burgemeester vorige week aankondigde dat de stad alle zwerfhonden uit het Jomtien Beach-gebied wilde verwijderen en in opvangcentra wilde onderbrengen. Dit is met toestemming van de stichting geplaatst. De daarin vervatte standpunten zijn die van hen:

PHUKET, Thailand, 13 maart 2019: De grote liefdadigheidsorganisatie voor dierenwelzijn, de Soi Dog Foundation (Soi Dog), heeft de loco-burgemeester van Pattaya, Manote Nongyai, opgeroepen om een ​​bevel in te trekken dat hij heeft uitgevaardigd om zwerfhonden langs de kust op te pakken. vakantiestad Jomtien Beach, en gooi de honden in het plaatselijke asiel.

Het in Phuket gevestigde Soi Dog stelt dat het in beslag nemen van honden niet alleen de dieren veroordeelt tot een vaak wrede levenslange gevangenisstraf, maar ook simpelweg niet effectief is op de lange termijn.
Soi Dog-oprichter John Dalley zei vandaag: “Wij zijn het erover eens dat honden die een gevaar vormen voor mensen, vooral voor kinderen, moeten worden verwijderd.

“We zijn het ook met de loco-burgemeester eens dat het steriliseren en vaccineren van straathonden een uitstekende handelwijze is, en met dat doel financiert Soi Dog momenteel de sterilisatie van 200 vrouwelijke honden per maand in Pattaya, waarvan er nu meer dan 1500 zijn gesteriliseerd.

“Maar honden in beslag nemen werkt niet. Hoewel het lijkt alsof een gezamenlijke razzia resulteert in 'het opruimen van de straten, is de klus geklaard', is dat een verkeerde perceptie.
“Het is onmogelijk om elke hond in een bepaald gebied op te pakken. Degenen die niet worden gepakt, zullen samen met de honden uit de straten rond het gebied waarop de razzia is gericht, snel de lege straten langs het strand herkoloniseren.

“Zonder concurrentie om voedselbronnen (meestal vuilnisbakken) zullen ze zich snel voortplanten. Binnen ongeveer een jaar zal het aantal straathonden langs Jomtien Beach weer op het niveau zijn van vóór de razzia.”

Ondertussen, zo benadrukte de heer Dalley, zal de gemeente de honderden honden moeten voeden en verzorgen die zijn opgepakt en die mogelijk nog jaren in het asiel zullen blijven leven.

“Heeft de gemeente hiervoor budget gereserveerd?” hij vroeg.

“Of zullen we dezelfde situatie zien die we al te vaak hebben gezien, waarbij een gebrek aan financiering voor hondenponden ertoe leidt dat honden ondervoed raken, of lijden en sterven omdat er geen geld is voor medicijnen of diergeneeskundige behandelingen?”

Soi Dog heeft lang betoogd dat de enige oplossing voor het terugdringen van de straathondenpopulaties de procedure is die bekend staat als Catch Neuter, Vaccinate and Release (CNVR), waarbij de honden worden gevangen, gesteriliseerd en gevaccineerd, en vervolgens – het belangrijke punt – weer worden vrijgelaten in de gebied waar ze vandaan komen, waar ze voorkomen dat andere honden hun territorium betreden, terwijl ze ook geleidelijk afsterven door ouderdom of andere natuurlijke oorzaken.

“We hebben in Phuket laten zien dat dit werkt,” zei de heer Dalley. “Toen we begonnen, zo’n vijftien jaar geleden, waren er naar schatting 15 straathonden op het eiland. Nu zijn het er ongeveer 80,000, en ze zijn gezond en bijna altijd vriendelijk.”

Hij wees ook op een ander aspect van de oplossing, dat zowel in het belang van de gemeente Pattaya zou zijn als binnen haar mogelijkheden zou liggen: een beter afvalbeheer.

“Het feit dat ambtenaren een probleem zien met te veel honden, zegt mij dat er niet efficiënt met afval wordt omgegaan. Straathonden worden bijna volledig onderhouden door afval. Als ze geen voedsel kunnen vinden, gaan ze ergens anders heen. Geen afval, geen straathonden. De klus is geklaard.”

 

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/