Vermeend dronken buitenlander rijdt tegen rij motoren aan, verwondt meerdere toeristen en omstanders op Beach Road (video)

Een aantal mensen herstelt nu in het ziekenhuis nadat een auto tegen een rij motoren langs de Pattaya Beach Road is gebotst. Het incident vond vanmorgen, 11 februari 26, rond 2019 uur plaats.

Op videobeelden is een zwaar beschadigde zwarte Toyota Fortuner te zien die tegen de geparkeerde motoren is gebotst.

Het voertuig werd bestuurd door een buitenlander, naar verluidt Engels en in de veertig, die volgens de politie en getuigen dronken leek te zijn. Getuigen verklaarden dat er met een gevaarlijk hoge snelheid werd gereden toen de bestuurder, van wie de naam niet bekend is, de macht over het stuur verloor en op een rij motoren botste op een groep toeristen en Thai.

Het ongeval vond plaats voor Soi 13/3 in de buurt van de Baywalk terwijl toeristen aan het winkelen waren en op het trottoir liepen.

Onder de gewonden, die op dit moment niet in de pers zijn genoemd, zijn een 61-jarige buitenlandse vrouw, een 45-jarige Thaise man en een buitenlandse man van rond de 65 jaar. Verschillende andere omstanders raakten lichtgewond. In totaal raakten vijftien motoren en meerdere voertuigen beschadigd toen de bestuurder de macht over het stuur verloor.

 

De politie van Pattaya nam de bestuurder in hechtenis en hij werd naar het politiebureau gebracht voor een bloedalcoholtest en voor wat waarschijnlijk vele aanklachten zullen zijn. De gewonden liggen in plaatselijke ziekenhuizen om te herstellen van hun verwondingen. De bestuurder raakte niet gewond.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/