Vermeend dronken buitenlander rijdt tegen rij motoren aan, verwondt meerdere toeristen en omstanders op Beach Road (video)

Een aantal mensen herstelt nu in het ziekenhuis nadat een auto inreed op een rij motorfietsen die geparkeerd stonden langs de Pattaya Beach Road. Het incident vond plaats rond 11 uur vanochtend, 26 februari 2019.

Op videobeelden is te zien hoe een zwaar beschadigde zwarte Toyota Fortuner tegen de geparkeerde motoren botste.

Het voertuig werd bestuurd door een buitenlander, naar verluidt Engels en in de veertig, die volgens de politie en getuigen dronken leek te zijn. Getuigen verklaarden dat er met een gevaarlijk hoge snelheid werd gereden toen de bestuurder, die niet bij naam is genoemd, de controle verloor en tegen een groep toeristen en Thais botste die achter een rij motorfietsen stonden.

Het ongeval vond plaats voor Soi 13/3 nabij de Baywalk, terwijl toeristen aan het winkelen waren en op het trottoir liepen.

Onder de gewonden, die op dit moment niet in de pers zijn genoemd, bevinden zich een 61-jarige buitenlandse vrouw, een 45-jarige Thaise man en een buitenlandse man van ongeveer 65 jaar oud. Verschillende andere omstanders raakten lichtgewond. In totaal raakten vijftien motorfietsen en meerdere voertuigen beschadigd toen de bestuurder de controle verloor.

 

De politie van Pattaya nam de bestuurder in hechtenis en hij werd naar het politiebureau gebracht voor een bloedalcoholtest en waarschijnlijk voor vele aanklachten. De gewonden zijn in plaatselijke ziekenhuizen aan het herstellen van hun verwondingen. De bestuurder raakte niet gewond.

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/