Stadsambtenaren van Pattaya herinneren er vriendelijk aan: met de nieuwe rookwetten is roken in baht-bussen tegen de wet, met boetes tot 5000 baht.

PATTAYA: – Ambtenaren van Pattaya waarschuwden gebruikers van het openbaar vervoer dat roken in voertuigen of op of rond terminals verboden is door een nieuwe rookwet.

Wilaiwan Phulunglua, hoofd van de afdeling Preventie en Rehabilitatie van verdovende middelen, en verpleegster Naanya Jantaraakard vertelden de inwoners van Soi Khopai op 11 februari dat de bijgewerkte wet van toepassing is op baht-bussen, taxi's, minibusjes, treinen, boten en zelfs motortaxi's.

Verder is roken binnen vijf meter van bushaltes, taxistandplaatsen, bus- en treinterminals en havens verboden.

Afgekondigd in november, breiden de wijzigingen van de Tabakswet 2017 en een richtlijn van het Ministerie van Volksgezondheid van 2018 de rookvrije zones in en rond overheidsinstanties en staatsbedrijven uit tot vijf meter.

Degenen die betrapt worden op het aansteken van verboden terreinen, riskeren boetes tot 5,000 baht. Er worden eerst waarschuwingen gegeven.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/