Para powerlifting World Cup wordt voor het eerst in Thailand gehouden

Para powerlifting blijft nieuwe regio's bereiken, aangezien Thailand voor de eerste keer is aangekondigd als gastland voor een World Para Powerlifting World Cup, waarbij de stad Pattaya de competitie organiseert tussen 23 en 28 november.

Het zal de vijfde en laatste World Cup van het jaar zijn, evenals een van de laatste internationale evenementen voordat 's werelds beste powerlifters hun aandacht richten op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020, die plaatsvinden van 25 augustus tot en met 6 september.

In Lima, Peru, wordt tussen 3 en 5 mei voor het eerst ook een WK georganiseerd. De wedstrijd zal ook dienen als Test Event voor de Parapan American Games, die van 23 augustus tot 1 september worden gehouden.

Het eerste WK van 2019 vond eerder in februari plaats in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. De Oekraïense Mariana Shevchuk was de opvallende atleet toen ze in haar derde poging 131 kg optilde en haar eigen wereldrecord (130.5 kg) brak op weg naar het goud van de vrouwen tot 55 kg.

Eger, Hongarije, is tussen 25 en 28 april gastheer van het volgende WK.

Tokyo organiseert dit seizoen ook een WK op 26 en 27 september. Het WK zal dienen als een testevenement voor de Paralympische Spelen van Tokyo 2020.

De grootste competitie van het jaar zijn de Wereldkampioenschappen in Astana, Kazachstan, van 13-19 juli.

Verwacht wordt dat 's werelds sterkste Paralympiërs zullen strijden in Astana, zoals de Iraanse legende Siamand Rahman, de Nigeriaanse regerende Paralympische gouden medaillewinnaar Lucy Ejike en de drievoudig Paralympische kampioen van Egypte, Sherif Osman.

De WK-kalender van 2019:
 10e Fazza 2019 Wereldbeker (8-12 feb)
 Wereldbeker Eger 2019 (25-28 april)
 Wereldbeker Lima 2019 (Parapan American Games Test Event) (3-5 mei)
 Wereldbeker Tokyo 2019 (Tokyo PG Test Event) (26-27 september)
 Wereldbeker Pattaya 2019 (23-28 november)

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/