Thaise prinses Ubolratana kondigt kandidatuur voor premier aan in ongekende politieke beweging

Bangkok-

De Thaise prinses Ubolratana kondigde vanmorgen haar kandidatuur aan als lid van de met Thaksin Shinawatra verbonden Thai Raksa Chart Party, een stap met explosieve gevolgen voor de langverwachte verkiezingen van volgende maand.

"Het (partij)bestuur is het ermee eens dat de naam van prinses Ubolratana, een goed opgeleide en bekwame persoon, de meest geschikte keuze is (voor premier)", zei partijleider Preechapol Pongpanich van Thai Raksa Chart tegen verslaggevers.

Prinses Ubolratana is de oudere zus van koning Vajiralongkorn.

Haar zet werd kort gevolgd door het nieuws dat de zittende premier Prayut Chan-o-cha, de Thaise junta-chef die de macht greep in de staatsgreep van 2014 waarbij Shinawatra's zus Yingluck ten val werd gebracht, officieel de benoeming van de Phalang Pracharat-partij heeft aanvaard.

"Ik ga akkoord met de uitnodiging van Phalang Pracharat om mijn naam voor te dragen aan het parlement om als premier te worden benoemd", zei Prayut, verwijzend naar een partij die gelieerd is aan het leger.

Thai Raksa Chart, een spin-off van Thaksin's Pheu Thai Party-partij - verpletterende winnaars van de verkiezingen van 2011 - werd pas onlangs opgericht in een poging de door de junta opgestelde regels te omzeilen die waren ontworpen om te voorkomen dat de oppositie een beslissende meerderheid zou behalen, een verhaal van Bangkok Post van twee dagen geleden legt uit.

 

BRONKokosnoten, Bangkok post, Associated Press
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/