Thaise prinses Ubolratana kondigt kandidatuur voor premier aan in ongekende politieke beweging

Bangkok-

De Thaise prinses Ubolratana kondigde vanmorgen haar kandidatuur aan als lid van de met Thaksin Shinawatra verbonden Thai Raksa Chart Party, een stap met explosieve gevolgen voor de langverwachte verkiezingen van volgende maand.

"Het (partij)bestuur is het ermee eens dat de naam van prinses Ubolratana, een goed opgeleide en bekwame persoon, de meest geschikte keuze is (voor premier)", zei Preechapol Pongpanich, partijleider van de Thaise Raksa Chart, tegen verslaggevers.

Prinses Ubolratana is de oudere zus van koning Vajiralongkorn.

Haar verhuizing werd kort gevolgd door het nieuws dat de zittende premier Prayut Chan-o-cha, de Thaise juntachef die de macht greep in de staatsgreep van 2014 die Shinawatra's zus Yingluck ten val bracht, officieel de benoeming van de Phalang Pracharat-partij heeft aanvaard.

“Ik ga akkoord met de uitnodiging van Phalang Pracharat om mijn naam voor te dragen aan het parlement om als premier te worden benoemd”, zei Prayut, verwijzend naar een partij die aan het leger is gelieerd.

Thai Raksa Chart, een spin-off van Thaksin's Pheu Thai Party-partij – verpletterende winnaars van de verkiezingen van 2011 – werd pas onlangs opgericht in een poging om door de junta opgestelde regels te omzeilen die bedoeld waren om te voorkomen dat de oppositie een beslissende meerderheid zou behalen, een verhaal uit Bangkok Post van twee dagen geleden legt uit.

 

Inschrijven
BRONKokosnoten, Bangkok Post, Associated Press
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/