Rookvrije voorschriften van kracht, stadsfunctionarissen zeggen dat ze zullen worden gehandhaafd, boetes van 5000 baht

Bangkok -

Het Department of Disease Control (DDC) heeft de voorschriften van het ministerie van Volksgezondheid voor rookvrije ruimtes gelanceerd die op 3 februari 2019 van kracht zijn geworden.

Op de Chatuchak-markt gaf DDC-directeur-generaal Suwannachai Watthanayingcharoenchai een persconferentie over de nieuwe regelgeving van het ministerie van Volksgezondheid, die openbare ruimte, werkruimte en openbare voertuigen als rookvrije ruimtes verklaart.

Het verbod geldt ook voor mensen die buiten cafés en restaurants roken. Er komt een uitsluitingszone van vijf meter vanaf de in- en uitgangen van alle openbare gebouwen. Dit omvat ook zitplaatsen buiten in bars, nachtclubs, enz.

Wie de nieuwe regels overtreedt, kan een boete van 5,000 baht krijgen.

Stadsfunctionarissen in Pattaya hebben gezegd dat ze de Thaise wet zullen volgen met betrekking tot de handhaving van roken op openbare plaatsen.

Het is onduidelijk of de boete zal worden gegeven aan de persoon die betrapt wordt op roken of het bedrijf en ambtenaren hebben tijdens het ter perse gaan niet gereageerd op vragen hierover.

De uitsluitingszone betekent dat roken in vrijwel elke grote straat in de stad tegen de wet is en toeristen en lokale bewoners die betrapt worden op roken riskeren een Thaise boete van 5000 baht. Er zullen extra borden rond de stad worden geplaatst in het Engels, Chinees, Russisch en Thais, volgens stadsfunctionarissen die mensen waarschuwen voor de boete.

BRONAfdeling Ziektebestrijding
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/