Rookvrije voorschriften van kracht, stadsfunctionarissen zeggen dat ze zullen worden gehandhaafd, boetes van 5000 baht

Bangkok -

Het Department of Disease Control (DDC) heeft de voorschriften van het ministerie van Volksgezondheid voor rookvrije ruimtes gelanceerd, die op 3 februari 2019 in werking zijn getreden.

Op de Chatuchak-markt gaf DDC-directeur-generaal Suwannachai Watthanayingcharoenchai een persconferentie over de nieuwe voorschriften van het ministerie van Volksgezondheid die de openbare ruimte, werkruimte en openbare voertuigen rookvrij verklaren.

Het verbod geldt ook voor mensen die buiten cafés en restaurants roken. Er komt een uitsluitingszone van vijf meter vanaf de in- of uitgangen van alle openbare gebouwen. Dit geldt ook voor zitplaatsen buiten in bars, nachtclubs, enz.

Wie de nieuwe regels overtreedt, kan een boete van 5,000 baht krijgen.

Stadsambtenaren in Pattaya hebben gezegd dat ze de Thaise wet zullen volgen met betrekking tot de handhaving van roken op openbare plaatsen.

Het is onduidelijk of de boete zal worden gegeven aan de persoon die betrapt is op roken of aan het bedrijf en ambtenaren hebben tijdens de pers niet gereageerd op vragen hierover.

De uitsluitingszone betekent dat roken in vrijwel elke grote straat in de stad tegen de wet is en dat toeristen en lokale bewoners die betrapt worden op roken een Thaise boete van 5000 baht riskeren. Er zullen extra bewegwijzering in het Engels, Chinees, Russisch en Thais in de stad worden geplaatst, volgens stadsambtenaren die mensen waarschuwen voor de boete.

Abonneren
BRONAfdeling Ziektebestrijding
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/