Bahrani-voetballer die in Thailand wordt vastgehouden, blijft wereldwijde aandacht trekken, wordt vastgehouden tot ten minste half april

BANGKOK — Een gevluchte voetballer die maandag vrijwillige uitlevering aan Bahrein weigerde, moest in april opnieuw voor de rechter verschijnen.

Een uitbarsting van woede ontmoette de beslissing van de correctionele rechtbank om Hakeem AlAraibi tot 5 april de tijd te geven om in beroep te gaan tegen de uitleveringsprocedure, met een hoorzitting op 22 april. De beslissing om de Bahreinse staatsburger niet onmiddellijk vrij te laten ondanks zijn vluchtelingenstatus in Australië leidde tot oproepen voor sancties.

De Australische voetbalbond riep het Internationaal Olympisch Comité en het voetbalbestuur op om sportieve sancties tegen Thailand en Bahrein te overwegen vanwege de aanhoudende detentie van AlAraibi in Bangkok. Hij zit achter de tralies sinds hij in hechtenis werd genomen op de luchthaven van Bangkok.

De belangrijkste Thaise twittertrends werden gedomineerd door onderwerpen die verband hielden met de voetballer, die buiten de rechtbank pleitte om niet teruggestuurd te worden naar Bahrein. Hij werd met geboeide enkels naar de zitting gebracht.

John Didulica, chief executive van Professional Footballers Australia, noemde de detentie in een verklaring "een flagrante schending van [AlAraibi's] internationaal aanvaarde mensenrechten als een Australische permanente inwoner en vluchteling."

Didulica zei ook dat alleen druk van de internationale voetbalgemeenschap de uitlevering van AlAraibi aan Bahrein heeft verhinderd.

Nadthasiri Bergman, de advocaat van AlAraibi, zei dat ze klaar zijn om in beroep te gaan omdat ze genoeg bewijs hebben om aan te tonen dat zijn arrestatiebevel uit Bahrein politiek gemotiveerd was. Ze zei dat haar cliënt ziek was en zeer gestrest was door zijn detentie, en voegde eraan toe dat ze manieren zoeken om zijn vrijlating uit de gevangenis te krijgen nadat de rechtbank de borgtocht had geweigerd.

In de rechtbank zei AlAraibi dat Bahrein hem beschuldigde van een misdaad – het vernielen van een politiebureau – dat plaatsvond terwijl hij een voetbalwedstrijd op televisie speelde, eraan toevoegend dat hij gelooft dat hij werd vervolgd omdat hij asiel had aangevraagd in Australië.

Mark Warnock, de woordvoerder van de Australische ambassade in Bangkok, zei na de hoorzitting vandaag dat de regering van Bahrein nooit om de uitlevering van AlAraibi uit Australië heeft verzocht, hoewel ze wist dat hij daar als vluchteling had gewoond. Hij zei dat het onmiddellijk een verzoek bij Thailand had ingediend zodra het hoorde dat de voetballer hierheen reisde met zijn vrouw voor hun huwelijksreis.

Hij weigerde te zeggen of de Australische regering rechtstreeks contact heeft opgenomen met Bahrein over de zaak.

AlAraibi zit vast in Thailand omdat Bahrein om zijn terugkeer heeft gevraagd om een ​​gevangenisstraf van 10 jaar uit te zitten wegens het vermeende vandalisme. Hij vluchtte in 2014 naar Australië en kreeg daar in 2017 politiek asiel. Hij voetbalt voor een semi-professioneel team.

Abonneren
BRONKhaosod Engels, Geassocieerd
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/