Thailand uitgeschakeld uit Asian Cup Sweet Sixteen door China

Al Ain, Verenigde Arabische Emiraten:

Het duurde even voor de mannen van Marcello Lippi, maar China kwam eindelijk op gang in de tweede helft tegen Thailand en scoorde twee doelpunten snel achter elkaar om een ​​overwinning te bemachtigen die er bij rust ongelooflijk onzeker uitzag.

Na wat vroege druk van China, draaide Thailand de zaken in hun voordeel om en opende de score via Supachai in de 30e minuut, toen de 20-jarige, die in de eerste 45 voor veel problemen zorgde voor de Chinese verdediging, het einde bereikte van een afgebogen schot om iemand van zes meter afstand naar huis te rijden. De War Elephants bleven de rest van de helft onder controle en gingen bij de rust aan de betere kant en schijnbaar goed gepositioneerd om hun eerste overwinning op hun tegenstanders sinds 1990 te behalen.

Maar wat coach Marcello Lippi tijdens de rust ook tegen zijn spelers zei, leek door te komen, want China kwam met alle kanonnen erop af en zorgde in het eerste kwartier voor golf na aanvalsgolf. Maar ondanks het feit dat ze in verschillende doelposities kwamen, konden ze de Thaise keeper Siwarak Tedsungnoen gewoon niet passeren, die in de 61e minuut een ongelooflijke stop met zijn been maakte om Yu Dabao van bijna directe afstand te ontkennen.

Slechts zes minuten later maakte hij een even indrukwekkende redding om de kopbal van Zhi Xiao te stoppen, maar deze keer kon hij die niet vasthouden en Zhi Xiao reageerde het snelst en schoot langs de Thaise keeper om China weer op gelijke voet te krijgen. Na de ongebreidelde Chinese aanval meer dan 20 minuten te hebben afgewend, viel de weerstand van Thailand eindelijk.

Het tweede doelpunt van Team Dragon volgde slechts vier minuten later nadat Thailand een strafschop toestond, die Lin Gao in de rechterbovenhoek hamerde, waardoor Siwarak kansloos achterbleef. Lippi's kant bleef de rest van de wedstrijd domineren toen ze op zoek gingen naar een derde om hun gewonde tegenstanders te doden. De derde kwam nooit, maar uiteindelijk waren de twee doelpunten genoeg om China door de kwartfinales te loodsen, waar ze het tegen Iran of Oman zullen opnemen.

BRONReuters
De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/