Dronken fietsen? Je krijgt nu een boete van maar liefst 500 baht in Thailand.

Bangkok:

Tot nu toe zijn rijdende fietsers onder invloed niet opgenomen in de wetten voor dronken bestuurders van andere voertuigen in Thailand. Maar met de stijgende populariteit van fietsen als fitnesstrend, staat dat op het punt te veranderen met een nieuwe boete van 500 baht als hij dronken wordt gekocht terwijl hij de controle over een fiets heeft.

Dronken fietsers zijn momenteel immuun voor rechtszaken omdat er geen wet is om dronken fietsen strafbaar te stellen. De nieuwe wetten worden behandeld in de verbeterde verkeerswet die vorige week de eerste lezing van de Nationale Wetgevende Vergadering heeft aangenomen.

Maar volgens de opstellers van het wetsvoorstel wordt fietsen in het openbaar terwijl je dronken bent nog steeds als een kleine overtreding beschouwd en zou de straf slechts een boete van 500 baht zijn.

Dezelfde nieuwe verkeerswet is ook bedoeld om de verkeerspolitie in staat te stellen rijbewijzen in beslag te nemen van bestuurders die dronken achter het stuur zaten en niet in staat werden geacht te rijden.
Het wetsvoorstel zal ook de gegevensbanken van het Land Transport Department en de politie samenvoegen om informatie over achtergronden en verkeersovertredingen van chauffeurs en motorrijders te coördineren en te delen.

Er wordt een scoresysteem ingevoerd waarbij automobilisten die de wet overtreden, bij elke verkeersovertreding worden gekort. Iedereen start een periode van 12 maanden met 12 punten. Als de scores tot nul dalen, wordt het rijbewijs van de chauffeurs voor maximaal 90 dagen geschorst.

Afbeelding na berichtinhoud
BRONThais
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/