4 december 2018 is de Thaise Milieudag

Het is vandaag Thaise Milieudag. Tegenwoordig zullen gemakswinkels, handelszaken en winkelcentra afzien van het verstrekken van plastic tassen voor eenmalig gebruik aan klanten en zullen ze tegelijkertijd campagne voeren voor het doneren van stoffen tassen die aan ziekenhuizen worden gedistribueerd voor het bevatten van medicijnen.
Of dit ook daadwerkelijk gebeurt, zullen we zien.

De voorgestelde plastic tas-vrije dag is het resultaat van een memorandum van overeenstemming ondertekend door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu en exploitanten van gemakswinkels, handelszaken en winkelcentra om het gebruik van plastic tassen voor eenmalig gebruik te verminderen.

De cynische campagne is een nieuwe kans voor de Thaise regering om haar 'betrokkenheid' aan het Thaise milieu en het terugdringen van plastic tassen voor eenmalig gebruik kenbaar te maken, terwijl ze bijna niets doet om het probleem daadwerkelijk op te lossen.

Het probleem van plastic zakken voor eenmalig gebruik, de verwijdering van deze artikelen uit de winkelketen en de juiste verwijdering van plastic blijft onbeheerd en ongepland in Thailand.

In oktober prezen de Central Pattana Group in Phuket, de exploitanten van Central Festival en Central Floresta, die ook eigenaar zijn van de TOPS-supermarktketen en Family Mart-supermarkten, luidkeels hun 'geen plastic tas'-campagne, wat betekende dat ze klanten zouden vragen of ze echt had een plastic zak nodig en bood een vervanging van 200 baht aan ... EEN DAG PER MAAND.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu zegt dat na de "plastic zak-vrije dag" vandaag alle winkels en winkelcentra hun eigen maatregelen zullen uitwerken om het gebruik van de plastic zakken te verminderen, zoals het aanwijzen van een dag of een paar dagen van een week dat er geen plastic tassen aan het winkelend publiek worden verstrekt.

Volgens niet-officiële schattingen genereert elke Thai 1.4 kilogram afval per dag of 74,000 ton afval per dag voor de hele bevolking, wat betekent dat er in totaal 2,960 10-wielige vrachtwagens nodig zijn met een capaciteit van elk 25 ton afval. draag het afval naar stortplaatsen of stortplaatsen voor verwijdering.

Er is voldoende bewijs uit meerdere onderzoeken en onderzoeken (of loop gewoon langs een Thais strand) om aan te tonen dat plastic voor eenmalig gebruik een grote bedreiging voor het milieu vormt en in plaats daarvan dringende politieke aandacht en actie nodig heeft of zinloze woorden en PR-stunts.

Krediet de Thaiger.

Inschrijven
BRONThais
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/