Wat IS de huidige en toekomstige status van Vapen in Thailand? We nemen een diepgaande blik

Een verzameling e-sigaretten,

Thailand-

Er lijkt deze week verwarring te heersen, aangezien er twee tegenstrijdige verklaringen werden afgegeven door het Thaise accijnsdepartement en de Thaise regering. We hebben dit besproken in onze feeds op sociale media en zullen nu proberen opheldering te geven nadat we de kwestie grondig hebben onderzocht.

Aan de ene kant heb je dit artikel afkomstig van de Bangkok Post, Chiang Rai Times en vele andere nieuwsbronnen in Thailand.  https://www.bangkokpost.com/news/general/1572378/tourists-warned-of-e-cigarette-fines?fbclid=IwAR1n5CJJvjil8ljIrFbE1UuRlrSbCW4cJWIzYw5vSWFHFZy99xy0Mu2aNuc

Aan de andere kant heb je dit artikel, ook afkomstig van de Bangkok Post, wat verschillende mensen heeft doen geloven dat e-sigaretten binnenkort "legaal" zullen worden. https://www.bangkokpost.com/news/general/1572042/smokers-shift-to-hike-tax-on-loose-tobacco

Om verder onduidelijkheid te veroorzaken heb je dit artikel uit Sanook (Thaise taal) waarin staat dat E-Cigs volkomen legaal zullen worden volgens de accijnsafdeling.  https://www.sanook.com/money/610587/

Alle drie de artikelen en informatie zijn op dezelfde datum verschenen, 8 november 2018. Zoals te verwachten is, heeft dit voor grote verwarring gezorgd bij potentiële consumenten, inwoners en toeristen.

Daarom is hier de huidige duidelijkheid in zeer elementaire lekentermen met verduidelijking van de accijnsafdeling en accijnshoofd dhr. Pachorn Anantasin:

-Vapen blijft momenteel in strijd met de Thaise wet. Straffen zijn tot tien jaar in de Thaise gevangenis en boetes tot vier keer de kosten van het apparaat en vloeistoffen, wat kan leiden tot enorme boetes. De gemiddelde persoon die wordt betrapt met vapenapparatuur of vapen in het openbaar, heeft boetes tussen 20,000 en 50,000 baht gemeld bij de accijnsafdeling en hun ambassades.

-De afdeling Accijnzen heeft (en heeft) niet de mogelijkheid om wetten te wijzigen. Ze gaven alleen een waarschuwing aan alle grote ambassades om toeristen eraan te herinneren nadat ze verschillende klachten hadden gekregen over de huidige wet en de hierboven vermelde sancties. De straffen zijn al bijna een jaar hetzelfde.

-De mogelijkheid om een ​​belasting op vapen open te stellen en toe te passen is er, ALS het ministerie van Handel en Volksgezondheid tot overeenstemming kan komen over de invoer van vapen. Door meningsverschillen is er nog geen overeenstemming bereikt of zal dit naar verwachting op korte termijn worden bereikt.

-De accijnzenafdeling zei niet dat ze vapen ZULLEN belasten, zoals oorspronkelijk door verschillende mediabronnen onjuist werd gemeld. Ze zeiden zoals hierboven dat de mogelijkheid wordt bekeken, maar de goedkeuring van het ministerie van Handel en Volksgezondheid nodig heeft.

-Wat betreft of een bedrijf verantwoordelijk of aansprakelijk is als een klant dampt of dampapparatuur gebruikt op het terrein, zei de accijnsafdeling dat dit een kwestie van wetshandhaving is en niet binnen hun verantwoordelijkheidsgebied valt. The Pattaya News heeft veel borden gezien in betrokken bedrijven die klanten waarschuwen om niet op het terrein te vapen. Ambtenaren hebben aan de pers verklaard dat aangezien vapen in strijd is met de Thaise wet en een verboden activiteit is, een bedrijf aansprakelijk kan worden gesteld, zoals bij elk drugsgebruik of elke activiteit die tegen de wet is, in zijn vestigingsplaats.

We hopen dat dit duidelijkheid verschaft voor de huidige situatie.

Inschrijven
BRONThaise accijnsafdeling
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/