De minister van Buitenlandse Zaken van Thailand zegt dat er geen buitenlandse waarnemers nodig zijn bij de komende verkiezingen

BANGKOK — De minister van Buitenlandse Zaken zei woensdag dat het "ongunstig" zou zijn om buitenlandse verkiezingswaarnemers te hebben voor de verkiezingen die in februari zijn gepland.

Don Pramudwinai zei dat Thailand waardigheid heeft en geen problematisch land is, dus het heeft geen buitenlandse waarnemers nodig.

"De huidige regering is voortgekomen uit een staatsgreep, maar verschilt van andere staatsgrepen in de wereld, omdat we rechten niet buitensporig verbieden of verwijderen tot op het punt dat het de meerderheid raakt", zei Don.

Eerdere verkiezingen in 2001, 2005, 2007 en 2011 werden gevolgd door het Asian Network for Free Elections, of ANFREL. ANFREL, gevestigd in Bangkok, heeft in 60 24 waarnemers uit 2011 Aziatische landen opgesteld, de laatste succesvolle verkiezingen.

Dons opmerkingen waren een reactie op de oproepen die de afgelopen maanden waren gedaan om buitenlandse waarnemers in het koninkrijk te laten komen om vrije en eerlijke verkiezingen te garanderen. Hij zei dat verkiezingen interne aangelegenheden zijn en zei dat hij de voorkeur gaf aan lokale waarnemers voordat hij de militaire regering ging verdedigen.

“Sommige ambassadeurs bespraken met mij en brachten de kwestie van majesteitsschennis ter sprake, en vroegen waarom er zo’n wet bestaat die de vrije meningsuiting beperkt. Ik vroeg of hun landen geen specifieke maatregelen hebben en zei dat de Thai goed op de hoogte zijn van de majesteitsschennis", zei Don. “Als je het aantal mensen telt dat ertegen is, zul je ontdekken dat het maar een handvol is. Dus hoe kan het een probleem zijn als een meerderheid het niet als een probleem ziet?”

Don voegde eraan toe dat het verbod op politieke samenkomst was ingesteld om het land vooruit te helpen en dat er de afgelopen vier jaar geen beperkingen waren geweest in het uiten van standpunten.

Op dezelfde dag drong Pheu Thai-partijlid Nakorn Machim er bij de Amerikaanse regering op aan om verkiezingswaarnemers naar Thailand te sturen om toezicht te houden op de beloofde peilingen van februari.

Nakorn – een voormalig democraat-parlementslid voor de provincie Phitsanulok – trad onlangs toe tot de Pheu Thai-partij. Hij ontmoette woensdag met politiek, economie en openbare diplomatie officier Vi L. Jacobs-Nhan van het Amerikaanse consulaat in Thailand en diende een brief in terwijl de twee elkaar in de provincie ontmoetten.

Nakorn vertelde later aan verslaggevers dat hij bezorgd is dat de stemming niet vrij en eerlijk zal verlopen, aangezien hij gelooft dat de junta – die de staatsgreep van mei 2014 heeft georganiseerd en aan de macht blijft – de procedures kan controleren. Nakorn zei dat Jacobs-Nhan hem had verteld dat hij het bericht en de brief aan de autoriteiten zou doorgeven.

Inschrijven
BRONKhaosod Engels
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/