Thaise regering verklaart drie maanden durende "War on Drugs" in Thailand

De regering heeft besloten de oorlog te verklaren aan verdovende middelen in het hele land met een verwachting van een positief resultaat in drie maanden.

Vice-premier Prawit Wongsuwan riep donderdag een bijeenkomst op hoog niveau bijeen van relevante instanties, waaronder het leger, het Commando voor Binnenlandse Veiligheidsoperaties, het ministerie van Justitie, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de politie voor discussie over de samenwerking tussen alle instanties, variërend van het delen van informatie tot onderdrukkingsoperaties, scheiding van verantwoordelijkheden en versterking van lokale gemeenschappen om drugsmisbruik onder hun mensen te voorkomen.

De vice-premier heeft ISOC toegewezen om toezicht te houden op de activiteiten van alle relevante agentschappen en lokale bestuursorganisaties en om hen zo nodig te ondersteunen.

Wat de onderdrukking betreft, zullen troepen langs de poreuze grens en grenscontroleposten van het land worden belast met het onderscheppen van drugs die vanuit buurlanden over de grens worden gesmokkeld.

De ministeries van ISOC, Buitenlandse Zaken en Justitie hebben de opdracht gekregen om samenwerking te zoeken met buurlanden om de drugsproductiefaciliteiten in die landen hard aan te pakken.

Politie en verdovende middelen zullen samenwerken bij het delen van informatie en zij zullen verantwoordelijk zijn voor het hardhandig optreden tegen drugs in het land.

Ambtenaren van het lokale bestuur, van gouverneurs tot districtshoofden, kamnan en dorpshoofden, zullen zich inspannen om de lokale gemeenschappen te versterken om vrij van drugs te zijn, terwijl het ministerie van Onderwijs scholen zal opdragen om op te letten voor drugsmisbruik onder hun leerlingen en, indien nodig, om hulp vragen aan de politie om het probleem op te lossen.

Vice-premier Prawit zei dat de bijeenkomst ook belang hechtte aan rehabilitatie van drugsgebruikers om hen te helpen af ​​te kicken of hun afhankelijkheid van drugs te verminderen.

Met betrekking tot de situatie van de drugsrevisie dit jaar, onthulde hij dat de autoriteiten van oktober tot september dit jaar 350 miljoen methpillen, 18.5 ton ijs, 900 kg heroïne en 32 ton marihuana in beslag hebben genomen.

Hij zei dat chemicaliën voor het maken van medicijnen nog steeds worden gesmokkeld om productiefaciliteiten langs de grens tussen Myanmar en China en Myanmar-Thailand te bevoorraden en dat Thailand een belangrijk doorvoerpunt blijft voor de verzending van medicijnen naar de overzeese markt.

Met dank aan PBS News Thai

BRONPBS Nieuws
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/