Thaise regering verklaart drie maanden durende "War on Drugs" in Thailand

De regering heeft besloten om in het hele land de oorlog te verklaren aan verdovende middelen, met de verwachting dat er binnen drie maanden een positief resultaat zal zijn.

Vicepremier Prawit Wongsuwan heeft donderdag een bijeenkomst op hoog niveau belegd van relevante instanties, waaronder het leger, het Internal Security Operations Command, het ministerie van Justitie, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de politie, voor discussie over de samenwerking tussen alle instanties, variërend van het delen van informatie tot onderdrukkingsoperaties, scheiding van verantwoordelijkheden en versterking van lokale gemeenschappen om drugsmisbruik onder hun bevolking te voorkomen.

De vice-premier heeft ISOC de opdracht gegeven toezicht te houden op de activiteiten van alle relevante instanties en lokale bestuursorganisaties en hen indien nodig te ondersteunen.

Wat de onderdrukking betreft, zullen troepen langs de poreuze grens en grenscontroleposten van het land de taak krijgen om drugs te onderscheppen die vanuit de buurlanden over de grens worden gesmokkeld.

ISOC, de ministeries van Buitenlandse Zaken en Justitie hebben de opdracht gekregen om samenwerking te zoeken met buurlanden om de drugsproductiefaciliteiten in die landen hard aan te pakken.

Politie en narcoticafunctionarissen zullen samenwerken bij het delen van informatie en zij zullen verantwoordelijk zijn voor het harde optreden tegen drugs in het land.

Ambtenaren van het lokale bestuur, van gouverneurs tot districtshoofden, kamnan- en dorpshoofden, zullen hun krachten bundelen om lokale gemeenschappen te versterken zodat zij vrij zijn van drugs, terwijl het Ministerie van Onderwijs scholen zal instrueren om op te passen voor drugsmisbruik onder hun leerlingen en, indien nodig, om Vraag om hulp van de politie om het probleem op te lossen.

Vice-premier Prawit zei dat tijdens de bijeenkomst ook belang werd gehecht aan de rehabilitatie van drugsgebruikers om hen te helpen van de gewoonte af te komen of hun afhankelijkheid van drugs te verminderen.

Met betrekking tot de drugsrevisie dit jaar maakte hij bekend dat de autoriteiten er tussen oktober en september van dit jaar in zijn geslaagd om 350 miljoen meth-pillen, 18.5 ton ijs, 900 kg heroïne en 32 ton marihuana in beslag te nemen.

Hij zei dat chemicaliën voor de vervaardiging van medicijnen nog steeds worden gesmokkeld naar productiefaciliteiten langs de grens tussen Myanmar, China en Myanmar en Thailand, en dat Thailand een belangrijk doorvoerland blijft voor de verzending van medicijnen naar de overzeese markt.

Met dank aan PBS News Thai

Inschrijven
BRONPBS Nieuws
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/