Lokale bewoners in de buurt van Floating Market klagen over de markt die hun dorp binnenstroomt bij stadsambtenaren

Pattaya-

Inwoners van een klein dorp op Moo 4, gelegen achter de populaire toeristische attractie The Floating Market in Pattaya, hebben contact opgenomen met het stadsbestuur om te klagen over aanhoudende overstromingen en schade aan hun huizen die te wijten is aan de drijvende markten, meren en rivieren die rechtstreeks op hun eigendom. Ze zeiden dat ze eerder hebben geprobeerd met de eigenaren van de drijvende markt te praten, maar de markt weigert naar hun klachten en zorgen te luisteren, dus hebben ze zich tot de stad gewend voor hulp. De bewoners, in totaal zo'n vijftig, geven aan dat dit al geruime tijd aan de gang is.

Loco-burgemeester Ronawit Ekkachong toerde in de middag van 22 oktober 2018 door het dorp en het gebied rond de drijvende markt met de lokale bewoners, politie, het management van de drijvende markt en de pers.

Bijna vijftig huizen zijn beschadigd door het wegstromende water van de markt en verschillende wegen zijn zwaar beschadigd. Dit werd opgemerkt door zowel de pers als de loco-burgemeester en zijn staf.

De loco-burgemeester zei dat er onmiddellijk vijf waterpompen zullen worden geïnstalleerd aan de voorkant van de drijvende markt, betaald door het marktmanagement, om het probleem op te lossen. Als de pompen eenmaal zijn geïnstalleerd, zullen de bewoners en de loco-burgemeester bovendien nog een keer overleggen met het management van de toeristische attractie om ervoor te zorgen dat het probleem goed wordt opgelost.

Het was niet duidelijk of de Drijvende Markt de dorpelingen enige vergoeding zou geven voor de schade die al is aangericht aan de huizen van de bewoners.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/