Twee mannen gearresteerd voor ontvoering van Chinese man voor losgeld in Pattaya

De plaatsvervangend commissaris van de grootstedelijke politie van Bangkok kondigde de arrestatie aan van een Chinese man en een Thai die een Chinese zakenman voor losgeld hadden ontvoerd en hem in Pattaya hadden vastgehouden.

Een derde Thaise man is op de vlucht.

De gearresteerde mannen heetten Liew Jonghai uit China en Somchai Manicho uit Thailand.

De twee mannen veroorzaakten eind vorige week samen met de niet bij naam genoemde derde man opzettelijk een auto-ongeluk met het slachtoffer buiten een restaurant in de wijk Meng Jai in het noorden van Bangkok.

Toen Pherng, de zakenman, uitstapte om de schade aan zijn voertuig te bespreken, werd hij met een mes ontvoerd en naar Pattaya gereden.

In Pattaya werd hij gedwongen een document te ondertekenen waarbij hij 140,000 yuan of ongeveer 700,000 baht aan de drie mannen overmaakte. Vervolgens werd hem gevraagd om nog eens 200,000 baht van vrienden te krijgen.

Na zijn vrijlating meldde de zakenman, wiens naam niet werd genoemd, het incident bij de politie van Pattaya, die erin slaagde twee van de drie verdachten te arresteren. Vice-commissaris generaal-majoor Sompong Chingduang verzekerde toeristen en buitenlandse zakenmannen die betrokken waren bij dergelijke misdaden dat er altijd aangifte moest worden gedaan en dat deze altijd volledig zouden worden onderzocht. De verdachten hebben tot nu toe geweigerd een openbare verklaring af te leggen over de reden waarom zij het misdrijf hebben gepleegd. De Chinese zakenman beweert dat hij geen van de verdachten kent.

De jacht op de derde man gaat door.

Inschrijven
BRONThais visum
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/