Twee mannen gearresteerd voor ontvoering van Chinese man voor losgeld in Pattaya

De plaatsvervangend commissaris van de hoofdstedelijke politie van Bangkok kondigde de arrestatie aan van een Chinese man en een Thai die een Chinese zakenman ontvoerden voor losgeld en hem vasthielden in Pattaya.

Een derde Thaise man is op de vlucht.

De gearresteerde mannen heetten Liew Jonghai uit China en Somchai Manicho uit Thailand.

De twee mannen, samen met de niet nader genoemde derde man, veroorzaakten eind vorige week opzettelijk een auto-ongeluk met het slachtoffer buiten een restaurant in het Meng Jai-gebied in het noorden van Bangkok.

Toen Pherng, de zakenman, uitstapte om de schade aan zijn voertuig te bespreken, werd hij met een mes ontvoerd en naar Pattaya gereden.

In Pattaya werd hij gedwongen een document te ondertekenen waarin 140,000 Yuan of ongeveer 700,000 baht aan de drie mannen werd overgemaakt. Vervolgens werd hem gevraagd om nog eens 200,000 baht van vrienden te krijgen.

Na zijn vrijlating meldde de zakenman, die niet bij naam is genoemd, het incident aan de politie van Pattaya, die erin slaagde twee van de drie verdachten te pakken te krijgen. Plaatsvervangend commissaris Pol Maj Gen Sompong Chingduang verzekerde dat toeristen en buitenlandse zakenmannen die verstrikt zijn in dergelijke misdaad, altijd aangifte zouden moeten doen en dat ze altijd volledig zouden worden onderzocht. De verdachten hebben tot nu toe geweigerd een openbare verklaring af te leggen over waarom ze het misdrijf hebben gepleegd. De Chinese zakenman zegt geen van de verdachten te kennen.

De jacht op de derde man gaat door.

BRONThais visum
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/