Pattaya Politieagent gered door zijn Iphone tijdens schietpartij in Pattaya Restaurant

Pattaya-

Een agent uit Pattaya kreeg er bijna een tot de heup tijdens een schietpartij in een restaurant met een grote gangster - zo niet voor zijn smartphone.

Sergeant Maj. Powaret Banjong zei dinsdag dat hij herstellende was van de ontmoeting in een plaatselijk ziekenhuis waarbij zijn iPhone hem beschermde tegen een kogel afgevuurd door een woedende schutter.

"Ik moet mijn toestand in de gaten houden", zei Powaret dinsdag vanuit zijn ziekenhuisbed.

Somchai "Hia Chai" Sae-chua, 49, die volgens de politie een bekend crimineel element is in het kanton Na Kluea van de stad, vierde zijn verjaardag zaterdagavond 15 september laat in het populaire restaurant All New Mouthburi.

Tegen middernacht kreeg Somchai een verbale en fysieke woordenwisseling met een vrouw aan zijn tafel. Powaret, 31, die toevallig daar was aan het dineren met een collega-agent van buiten de stad, kwam tussenbeide en probeerde de situatie te de-escaleren.

In woede trok Somchai een pistool en vuurde verschillende keren op Powaret, die op de tafel sprong en ook zijn pistool trok. Een van Somchai's kogels raakte Powarets arm en een andere zijn bovenbeen.

De kogel raakte de iPhone in zijn broekzak en beschermde Powaret.

Nadat hij de twee kogels had gepakt, viel Powaret op de grond en zijn vriend uit Prachinburi, Lance Cpl. Naretrak Krueawara, 30, pakte Powarets pistool en vuurde drie keer op Somchai, waarbij hij hem verwondde. Toen de kogelstorm eindigde, was Somchai geraakt in de rechterslaap, arm, buik en been. Reddingswerkers kwamen ter plaatse en konden hem redden.

Nadat zowel de agent als de verdachte met spoed naar het ziekenhuis waren gebracht, zei politiewoordvoerder kolonel Krissana Pattanacharoen dat Naretrak naar het politiebureau van Pattaya ging en aangifte deed.

Geen van beide politieagenten zal worden aangeklaagd voor hun betrokkenheid, aangezien het als een daad van zelfverdediging werd beschouwd terwijl ze probeerden een vijandige situatie onschadelijk te maken. Somchai is beschuldigd van poging tot moord en wordt momenteel vastgehouden in de gevangenis van Pattaya in afwachting van zijn proces.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/