Backpackers bedelen om geld wekt woede in Phuket

  Phuket-

  Lokale bewoners van Phuket hebben enkele foto's gemaakt die deze week op sociale media zijn gedeeld van westerse backpackers, die op dit moment niet zijn geïdentificeerd, smekend om geld om hun vakantie op een populaire lokale markt te financieren.

  De backpackers, die borden in zowel het Engels als het Thais hadden waarop stond: "Mijn naam is Alex en ik ben op een reis van vijftien maanden door Zuidoost-Azië. Helaas is mijn geld op. Help me alstublieft om mijn reis voort te zetten.”

  Buurtbewoners op Facebook bestraften het gedrag en verklaarden in verschillende online commentaren dat ze vonden dat als de buitenlanders geen geld meer hadden, ze naar huis moesten gaan. Ook werden er vragen gesteld over overtreding van de wet in Thailand.

  De trend van zogenaamde Beg Packers is de afgelopen jaren toegenomen, aangezien vooral jonge buitenlanders proberen de wereld rond te reizen met een beperkt inkomen.

  Het is niet bekend of de Thaise politie de zaak zal onderzoeken, maar de rechtbank van de publieke opinie heeft duidelijk haar ongenoegen uitgesproken over dergelijke acties.

BRONkokosnoten
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/