Buurtbewoners bezorgd over toenemend aantal zwerfhonden in gebied, rabiëspotentieel

Pattaya-

Lokale bewoners, vooral rond de Pratamnak-heuvel en het Soi 4-gebied, maken zich zorgen over de toename van zwerfhonden in het gebied. Klachten van zowel de lokale bevolking, Thais als expats, hebben een soortgelijk thema: sommige honden zijn agressief, er is een toename van mensen die worden gebeten en er zijn verschillende bevestigde gevallen van hondsdolheid in de omgeving van Pattaya. (Noot van de redactie: de bevestigde gevallen van hondsdolheid waren echter bijna allemaal in de afgelegen dorpsgebieden van Chonburi en niet in Pattaya zelf.)

Lokale hondenopvangcentra en liefdadigheidsinstellingen schatten dat er alleen al in de omgeving van Pratamnak en Jomtien maar liefst 1,300 zwerfhonden leven. De schatting in Pattaya totaal is veel, veel hoger. Ze suggereerden dat het geven van vasectomieën aan de honden zal helpen de populatie in te perken, maar het probleem is het geld en de artsen die beschikbaar zijn om dit te doen. Bovendien zijn veel boeddhisten tegen het steriliseren en castreren van dieren omdat ze vinden dat dit de natuurlijke orde verstoort.

Lokale organisaties hebben honderden honden in het gebied echter gratis vaccinaties en rabiësvaccins gegeven om ervoor te zorgen dat hondsdolheid niet wordt verspreid en geen probleem wordt voor toeristen en lokale bewoners.

In Thailand worden honden door velen als een geluksvogel gezien en daarom zijn er zo veel rond tempels te zien. Dodenopvangcentra bestaan ​​niet, omdat vanwege boeddhistische overtuigingen een hond een gereïncarneerd persoon of verwant kan zijn. Wetten tegen dierenmishandeling en humane wetten hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd, maar er is nog een lange weg te gaan.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/