Vermeende Russische moordenaar gezocht door Interpol gevangen genomen in Pattaya

Pattaya-

Gisterochtend, 7 augustus 2018, om 11:00 uur heeft de politie van Pattaya, onder leiding van luitenant-generaal Songsiri Siri Suk, en de gouverneur van Chonburi de plaatsvervangende politie-afdeling Thanat Khun Suksa, plaatsvervangend premier in Chonburi, opdracht gegeven om Ivan Skiba uit Rusland te arresteren op een gezocht bevel van Interpol voor moord. Het bevel was de dag ervoor onder de aandacht van de politie gekomen na een tip dat meneer Skiba zich in Pattaya verstopte. Met medewerking van de immigratiedienst, Interpol en de Russische politie in Chonburi konden de ambtenaren van de heer Skiba binnen twaalf uur lokaliseren.

De vermeende moord was op 9 oktober van het voorgaande jaar. De heer Skiba ontvluchtte Rusland na de vermeende daad en had zich enige tijd verstopt in Chonburi.

De heer Ivan heeft eerder problemen gehad met de politie van Pattaya. Hij werd in maart gearresteerd voor het hebben van smokkelwaar, marihuana en betaalde borgtocht en pleitte schuldig voor de rechtbank, waarbij hij een niet nader genoemde boete betaalde. Hij was echter in wezen voorwaardelijk vrij en kan ook verdere straffen krijgen en worden verbannen uit de Thaise autoriteiten. Dat is echter de minste van zijn zorgen, aangezien de Russische autoriteiten hem terug naar Rusland zullen brengen om zijn beschuldigingen van moord af te handelen.

De heer Ivan was ook op overstay sinds 5 augustus.

Hij werd zonder incidenten gearresteerd in een flat in Jomtien en zal in voorarrest worden gehouden tot zijn transport naar Rusland.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/