Thailand wijzigt werkvergunningen: Met een werkvergunning kan men nu overal en altijd in een toegestane baan werken!

Tekst met dank aan The Phuket News:

Voorheen was het buitenlanders die een werkvergunning nodig hadden om te werken verboden om werk te doen, voor welke werkgever dan ook, waar dan ook en onder dergelijke voorwaarden als deze niet gedetailleerd waren en daarom toegestaan ​​in de werkvergunning zelf. Als je bijvoorbeeld een werkvergunning had om als manager een fabriek te runnen, zou je niet ook zonder een nieuwe werkvergunning naar een andere fabriek kunnen overstappen en het hele (dure) proces opnieuw beginnen, of youtube-video's online publiceren en geld verdienen ook, enz. enz.

Dat is niet meer het geval.

Tot vorig jaar reguleerde Thailand buitenlandse werkvergunningen onder de Alien Workers Act (2008) (de "Wet").

In 2017 heeft het Noodbesluit Arbeidsbeheer niet-Thais Noodbesluit (2017) (“Besluit nr. 1”) de Vreemdelingenwet (2008) ingetrokken.

Decreet nr. 1 nam echter een groot deel van de bepalingen van de ingetrokken wet op en handhaafde de meeste voorschriften die op grond daarvan werden uitgevaardigd.

Vervolgens is op 27 maart 2018 het Nooddecreet arbeidsbeheer niet-Thaises (nr. 2) (2018) (“Besluit nr. 2”) uitgevaardigd. Decreet nr. 2 gewijzigd besluit nr. 1.

Artikel 70 van Decreet nr. 1 (en de wet) bepaalde dat "een persoon die toestemming heeft gekregen om te werken, het werk van het type niet mag uitvoeren met de werkgever, in een plaats of onder enige arbeidsomstandigheid die verschilt van die gespecificeerd in hun werkvergunning, tenzij toestemming op grond van artikel 71 is verkregen.”

Artikel 71 van Decreet nr. 1 (en de wet) bepaalde dat "een persoon die toestemming heeft gekregen om te werken en die van plan is de volgende gegevens te wijzigen of toe te voegen, toestemming moet krijgen van de griffier: (1) soort werk (2 ) werkgever (3) locatie of (4) arbeidsomstandigheden.”

En sectie 73 van decreet nr. 1 (en de wet) bepaalde dat "niemand een buitenlander mag laten werken op een manier die afwijkt van de vereisten die zijn gespecificeerd in de werkvergunning."

Echter, en zeer belangrijk, Sectie 37 van Decreet nr. 2 heeft de artikelen 70, 71 en 73 van Decreet nr. 1 ingetrokken.

Bovendien bepaalt artikel 28 van decreet nr. 2 dat een houder van een werkvergunning elk werk mag uitvoeren dat niet specifiek verboden is voor alle buitenlanders op de "officiële lijst" van werk dat verboden is voor buitenlanders.

De Officiële Lijst schetst het beperkte aantal activiteiten waarvoor een vreemdeling in ieder geval geen werkvergunning kan krijgen. (De huidige officiële lijst is dezelfde als de laatste uitgegeven onder de wet. De officiële lijst is echter herzien en we zullen deze in deel drie van deze serie gedetailleerd beschrijven.)

Als gevolg hiervan mag elke buitenlander die een werkvergunning heeft in Thailand nu overal, voor iedereen (inclusief zichzelf), onder alle voorwaarden, en elk type werk doen dat niet is uitgesloten door de Officiële Lijst.

Dit is een zeer belangrijke en welkome verandering in het Thaise buitenlandse arbeidsrecht.

Het is natuurlijk goed nieuws voor houders van een werkvergunning in Thailand – en Thailand zal er ook baat bij hebben zijn arbeidsmarkt aantrekkelijker te hebben gemaakt voor het beste buitenlandse arbeidstalent dat het nodig heeft om te strijden in de steeds groter wordende geglobaliseerde economie.

Lees meer op https://www.thephuketnews.com/phuket-law-royal-decree-blows-work-permits-wide-open-68051.php#0ukr0wlsRI6tIoQk.99

BRONHet Phuket News
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/