Pattaya City Marathon komt eraan!

Een belangrijke internationale sportdatum in Thailand's kalender van festivals en evenementen is de Pattaya Marathon, en 2018 markeert de 27th editie van deze populaire race waarbij de organisatoren 10,000 lopers van over de hele wereld verwachten.

Omdat de locatie de beroemde badplaats Pattaya is, gelegen op 140 km van Bangkok, zullen hardlopers een schilderachtig kustlandschap hebben waardoor ze een ander perspectief op deze immer populaire bestemming kunnen genieten.

Het parcours van de 'Pattaya Marathon 2018' is ontworpen om indruk te maken op zowel deelnemers als toeschouwers. Het begint bij Central Festival Pattaya Beach aan Pattaya Beach Road en loopt langs Jomtien Beach, onderweg langs Pattaya Walking Street, Bali Hai Pier en Borommaratchachonnani Bridge. Er is een uitdagend stuk bergopwaarts van 2 km richting Khao Phra Tamnak, Jomtien Sai 2, Sukumvit Road en Chaiyaphruek Road voordat de route terugkeert naar Pattaya Beach Road en de finishlijn.

Het raceprogramma 'Pattaya Marathon 2018' omvat vijf categorieën: de hele marathon van 42.195 km, de halve marathon van 21.100 km, de kwart marathon van 10.550 km, de kwart marathon voor rolstoelen, de funloop van 3.7 km voor studenten en een funloop.

De hele marathon begint om 03.00 uur. en volgt de bovenstaande route, terwijl de halve marathon om 05.10 uur begint vanaf Bali Hai Pier en vanaf dit punt dezelfde route loopt als de hele marathon. De kwart marathon start om 05.45 uur vanaf Bali Hai Pier. met zijn route langs de vuurtoren en het uitkijkpunt van Pattaya en verder bergafwaarts bij Khao Phra Tamnak naar Pattaya 3 Road voordat je terugkeert naar het startpunt voor de finish.

Belangrijk is dat veel locaties, met name nachtclubs, disco's en bars, vroeg worden gesloten om problemen te voorkomen, aangezien de route door Walking Street loopt. Dus, voor degenen die willen feesten, houd er rekening mee dat ze mogelijk al om middernacht sluiten.

De rolstoelkwartmarathon begint om 06.20 uur. terwijl de studenten funrun en funrun om 06.30 uur van start gaan. van de Dolphin Circle in Noord-Pattaya, en deze gaan naar Sukhumvit Road en weer terug langs Beach Road voor de finish.

Beloningen voor lopers omvatten souvenirs, shirts, trofeeën, medailles en geld voor de top vijf lopers in de 42.195 km lange marathon, 21.100 km halve marathon, 10.500 km kwart marathon, 3.7 km funloop, 3.7 rolstoel kwart marathon en 3.7 km studenten funloop (behalve de souvenirs). De mannelijke en vrouwelijke lopers met de beste tijden krijgen ook een specifieke prijs.

Registratie voor 'Pattaya Marathon 2018' kan worden gedaan door een bezoek te brengen aan de Subdivisie van Sports Tourism Development, Pattaya City Hall, die van maandag tot en met vrijdag geopend is van 08.30 - 18.30 uur. en op zaterdag en zondag van 08.30 – 16.30 uur. Online inschrijven is mogelijk op http://www.pattayamarathon.go.th/.

Voor meer informatie, zie https://www.facebook.com/Pattaya-Marathon-366422933378043/

Inschrijven
BRONThe Nation
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/