Belg gearresteerd voor te lang verblijf van een jaar, poging tot afpersing van 1.5 miljoen baht

Een Belgische man die volgens de politie deel uitmaakt van een buitenlandse maffia-bende in Pattaya, is gearresteerd op beschuldiging van afpersing, fraude en het overschrijden van zijn visumplicht.

Toeristenpolitiechef Surachet Hakpan kondigde donderdag de gearresteerde man aan als Gaetan Sergel Rsdoutey in een pand in het district Bang Lamung van zijn medewerker, de heer Thongsai Hensail, die ook werd gearresteerd.

De arrestaties werden gedaan nadat een andere Belgische man, wiens naam is ingehouden, bij de politie een klacht had ingediend dat het paar had geprobeerd hem 1.5 miljoen baht af te persen. Toen het slachtoffer weigerde het geld te overhandigen, werd hij geslagen, zei generaal-majoor Surachet.

De verdachten, samen met twee andere buitenlanders die nog steeds op de vlucht zijn en vermoedelijk probeerden het land te ontvluchten, beweerden vastgoedmakelaars te zijn die in Pattaya werkten. Uit een onderzoek bleek echter dat ze dat niet zijn en nep-eigendommen verkopen en afpersen voor geld. Als de slachtoffers zouden proberen te klagen of de wet te informeren, zouden ze de afgeperste en opgelichte slachtoffers slaan en hen en hun families bedreigen.

De politie zegt minstens drie of vier andere slachtoffers van de bende te kennen en vraagt ​​of iemand anders die is opgelicht zich wil melden.

Generaal-majoor Surachet zei dat Gaetan als toerist naar Thailand kwam en trouwde met een Thaise vrouw, maar dat hij zijn toestemming om te blijven bijna een jaar had overschreden.

De politie zei dat het huwelijk van Gaetan, of in ieder geval de documentatie ervoor, was gearrangeerd door een agent die ervan verdacht wordt te hebben geholpen bij het registreren van meer dan 300 vergelijkbare 'huwelijken' tussen Thaise vrouwen en buitenlanders. Er wordt aangenomen dat ze nooit echt getrouwd waren of elkaar zelfs ontmoetten en dat de oorspronkelijke bedoeling was om een ​​huwelijksvisum te verkrijgen. Het is onduidelijk waarom Gaetan het huwelijksvisum niet kon krijgen en een jaar te lang was gebleven.

Generaal-majoor Surachet zei dat ze de agent naderen, van wie wordt vermoed dat hij buitenlandse criminelen heeft geholpen om in Thailand te blijven. Ze hopen door deze agent te identificeren dat ze tot 300 andere buitenlanders kunnen identificeren die op huwelijksvisa leven maar niet echt getrouwd zijn.

Generaal-majoor Surachet voegde eraan toe dat de arrestaties deel uitmaken van de voortdurende inspanningen van wetshandhavers om buitenlandse bendes in maffiastijl uit Thailand uit te roeien.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/