Harley Davidson beschuldigd van het sluiten van de Amerikaanse fabriek en het ontslaan van honderden werknemers om werk naar Thailand te verzenden

MILWAUKEE — Een vakbond voor Harley-Davidson gelooft dat de bekendste motorfabrikant van het land zijn fabriek in Kansas City gaat sluiten om een ​​deel van het werk naar een nieuwe fabriek in Thailand te verplaatsen.

Harley heeft gezegd dat het de fabriek in Kansas City zal sluiten, ondanks smeekbeden van sommige leden van het Congres om het open te houden en ongeveer 800 banen te behouden. Harley zegt dat het het werk in Kansas City verplaatst naar de fabriek van het bedrijf in York, Pennsylvania, waardoor ongeveer 400 extra banen in York worden gecreëerd.

Maar in een vergadering woensdag met Nancy Pelosi, D-Calif., leider van de House Minority, zeiden leden van de Association of Machinists and Aerospace Workers dat ten minste een deel van het werk naar Thailand ging.

"Een deel van mijn werk wordt verplaatst naar York, maar het andere deel gaat naar Bangkok", zegt Richard Pence, een machinist bij de fabriek in Kansas City.

Harley-Davidson heeft ontkend dat er een verband is tussen Kansas City en Thailand.

“De fabriek in aanbouw in Thailand is een apart en losstaand probleem. Een deel van onze langetermijnstrategie is om onze internationale activiteiten te laten groeien tot 50 procent van ons jaarlijkse volume tegen 2027. De faciliteit in Thailand zal ons in staat stellen concurrerend te zijn en rijders betere toegang te bieden tot ons merk en onze producten in een groeiende wereldwijde markt”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Harley-Davidson heeft ook een motorfietsassemblagefabriek in India, waar het de populaire Street-modellen van het bedrijf bouwt voor buitenlandse markten.

“Het vergroten van de productiecapaciteit in Azië past in de langetermijnstrategie van het bedrijf om zich te richten op internationale groei. Het is niet bedoeld om de Amerikaanse productie te verminderen", aldus het bedrijf.

Maar die zaak is moeilijk te accepteren in Kansas City, waar het bedrijf sinds 1997 enkele van zijn meest populaire motorfietsen heeft geassembleerd.

"Ik word rechtstreeks getroffen door een bedrijfsbeslissing waar ik geen inspraak in had", zegt Pence, die al 21 jaar in de fabriek werkt en de hoogste anciënniteit in de faciliteit heeft.

Pence, die in machineonderhoud werkt, zei dat ingenieurs van de fabriek naar Thailand gaan om te helpen bij het opzetten van die operatie, met proefproducties die deze zomer worden verwacht.

Hij denkt dat ook een deel van de uitrusting van de fabriek in Kansas City naar Thailand zal worden verscheept.

"Ze zijn nu alles aan het doornemen en maken zich klaar om het in te pakken," zei hij.

Ongeveer 35% van de motoren die in Kansas City worden geassembleerd, zijn volgens Pence bestemd voor verkoop buiten de VS, hoewel Harley dat niet wil bevestigen.

Azië is een van de snelstgroeiende markten van het bedrijf, maar door de jaren heen is het ook een markt geweest met hoge tarieven op in de VS gemaakte motorfietsen.

“We vechten al 21 jaar tegen tarieven dat ik bij het bedrijf werk. Maar tarieven zijn gewoon een feit van het leven, 'zei Pence.

De vakbond is kritisch over Harley omdat hij investeert in Thailand en tegelijkertijd belastingverlagingen ontvangt in het kader van het nieuwe vennootschapsbelastingplan van president Donald Trump.

"Deze bedrijven nemen met de ene hand belastingvoordelen en delen met de andere roze bonnetjes uit", zegt Bob Martinez Jr., voorzitter van de International Association of Machinists and Aerospace Workers. "Ik noem het zoals ik het zie... dit is een corporate hinderlaag voor werkende mensen.”

"Ze zouden opnieuw in Amerika moeten investeren", zei Pence, de medewerker van Kansas City.

Harley-Davidson heeft gezegd dat de fabriek in Thailand fietsen zal assembleren van componenten die in de Amerikaanse fabrieken van het bedrijf zijn geproduceerd.

De verkoop van Harley's in de VS is de afgelopen jaren gedaald, omdat babyboomers oud beginnen te rijden en minder jongere mensen opstaan ​​​​om hun plaats in te nemen

Inschrijven
BRONUSA Today
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/