Thailand staat op de tweede plaats van meest moslimvriendelijke toeristische bestemming onder niet-islamitische landen ter wereld

Thailand-

 

BANGKOK (THE NATION/AZIA NEWS NETWORK) – Thailand is gerangschikt als de op één na meest moslimvriendelijke reisbestemming onder de bestemmingen onder de niet-Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC). (In wezen, naties die niet islamitisch of moslimmeerderheid zijn)

Maleisië en Singapore hebben hun positie behouden als de best gerangschikte bestemmingen in de wereldwijde moslimreismarkt van 220 miljard dollar (295 miljard dollar), terwijl rivalen proberen de kloof te dichten, volgens de Mastercard-Crescent Rating Global Muslim Travel Index (GMTI) 2018 gemeld op dinsdag (8 mei).

De verbetering in Thailand kan worden toegeschreven aan de voortdurende inspanningen van de Thaise belanghebbenden op het gebied van toerisme om de beschikbaarheid van halal-restaurants te vergroten en de bestemming voor moslimreizigers te promoten, evenals de ontwikkeling van meer moskeeën en moslimvriendelijke activiteiten.

De Mastercard-Crescent Rating Global Muslim Travel Index (GMTI) 2018, die 130 bestemmingen bestrijkt, zag Maleisië de eerste plaats in de algemene ranglijst behouden (inclusief zowel OIC- als niet-OIC-landen), terwijl Indonesië door zijn jaar-op-jaar groei bewoog tot gedeelde tweede met de Verenigde Arabische Emiraten.

Een aantal Aziatische bestemmingen verbeterde hun ranking door hun diensten aan te passen om moslimreizigers aan te trekken. De index benadrukte het ontbreken van een sterke digitale aanwezigheid op de meeste bestemmingen.

De index, die in april officieel werd gelanceerd in Jakarta, bevestigde dat de markt voor moslimreizen zijn snelle groei zal voortzetten tot 220 miljard dollar in 2020 en 300 miljard dollar in 2026.

In 2017 waren er naar schatting 131 miljoen moslimbezoekers wereldwijd - een stijging van 121 miljoen in 2016. Dit zal naar verwachting groeien tot 156 miljoen bezoekers in 2020, wat neerkomt op 10 procent van het reissegment. De aankomsten van moslimbezoekers in Thailand werden geschat op 3.6 miljoen, ongeveer 10 procent van de toeristen naar Thailand in 2017.

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/