Thailand verhoogt de belasting op cryptovaluta, terwijl de meeste landen het gemakkelijker maken

Een toenemend aantal landen kijkt naar de cryptocurrency-ruimte, waarbij drie nationale regeringen de afgelopen twee weken inspanningen hebben geleverd om projecten te reguleren en te onderzoeken. – met bijzondere aandacht voor fiscaal beleid.

Zoals te verwachten was, hebben sommige jurisdicties – vooral op de Aziatische markt – stappen ondernomen om de regels te verduidelijken die cryptohandelaren moeten volgen bij het rapporteren van hun winsten of verliezen. En hoewel sommige daarvan zich in de beginfase bevinden, suggereren de ontwikkelingen dat overheidsfunctionarissen alle twijfel willen wegnemen die kan worden gevoeld door degenen die in de ruimte werken - en die hun bedrijf naar die gebieden zouden kunnen brengen.

Daartoe willen sommige regeringen als het ware de landingsbaan vrijmaken voor bedrijven die cryptocurrencies willen uitwisselen of verhandelen. Onderdeel daarvan is het verlagen van de belastingdruk voor dergelijke bedrijven, met de impliciete hoop dat ze zich in die landen zullen vestigen.

Toch kan het nog enige tijd duren voordat die regels worden verduidelijkt - in ieder geval tot het volgende belastingseizoen.

Thaise belastingen krijgen vorm

Thailand staat op het punt een belasting over de toegevoegde waarde (btw) van 7 procent en een vermogenswinstbelasting van 15 procent te implementeren op cryptocurrency-transacties - een stap die gepaard gaat met nieuwe regelgeving voor beurzen die de handel in dergelijke activa afhandelen.

Vorige week merkte het Thaise Ministerie van Financiën op dat het doorging met het wetsvoorstel, ondanks een verzoek van de Thai Blockchain Association om een ​​deel van de belastingdruk die op de gemeenschap zal komen te verlichten.

Het wetsvoorstel vereist ook dat uitwisselingen strengere know-your-customer (KYC) -procedures invoeren en identificatiegegevens voor al hun gebruikers verzamelen.

Speciale zone in de Filippijnen

De regering in de Filippijnen volgt wat je zou kunnen noemen de tegenovergestelde benadering.

Ambtenaren hebben aangekondigd dat ze 10 cryptocurrency-startups zouden toestaan ​​​​operaties te starten in een speciale economische zone.

De startups omvatten mijnwerkers, ICO-platforms en uitwisselingen. Maar ze krijgen niet alleen een rode loper aangeboden - ze zullen de komende twee jaar moeten investeren in de economie van het land. De investering van $ 1 miljoen komt bovenop een licentievergoeding van $ 100,000, meldde Reuters.

De startups zullen ook tot op zekere hoogte worden beperkt en zullen gedwongen worden om alle fiat-gesprekken offshore af te handelen om te voorkomen dat ze de wetten van het land overtreden.

 

 

Afbeelding na berichtinhoud
BRONCoindesk. com
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/