Grote tropische storm de komende dagen in Noord- en Oost-Thailand, inclusief Pattaya

Storm komt aan van 7 maart tot 9 maart

BANGKOK, 5 maart 2018 (NNT) – Het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) heeft de inwoners van de hogere regionen van Thailand gewaarschuwd voor zware regenval van 7 tot 9 maart als gevolg van een hogedrukgebied dat vanuit China binnenkomt.

Directeur-generaal Chayapol Thitisak van DDPM heeft zijn regionale kantoren opgedragen zich gedurende deze periode XNUMX uur per dag voor te bereiden op noodsituaties en overstromingen.

Halverwege de week is er zware regen en harde wind voorspeld in de bovenste delen van Thailand, terwijl een tropische zomerstorm in het noordoosten aankomt voordat deze naar het noorden, de centrale vlaktes en het oosten trekt.

Bewoners in deze gebieden wordt geadviseerd om hun huizen te beveiligen en binnen te blijven tijdens onweer, en uit te kijken voor gebroken takken en vallende reclameborden. Mensen zijn ook gewaarschuwd om buiten geen voorwerpen te dragen die elektriciteit kunnen geleiden.

Er worden zware regenval en overstromingen verwacht, samen met harde wind.

Het volgende is de lijst van provincies die naar verwachting de komende dagen zullen worden getroffen door hevige regen:

6-7 maart

Noord: Phitsanulok en Phetchabun.

Noordoosten: Loei, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai, Udon Thani, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Maha Sarakham, Kalasin, Roi Et, Yasothon, Amnart Charoen, Buri Ram, Surin, Si Sa Ket en Ubon Ratchathani.

Oost: Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi en Trat.

Centraal: Nakhon Sawan, Lop Buri, Saraburi, Uthai Thani, Chai Nat, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya inclusief Bangkok en omgeving.

8-9 maart

Noordoosten: Loei, Nong Bua Lam Phu, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buri Ram, Surin, Si Sa Ket en Ubon Ratchathani.

Noord: Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Phrae, Nan, Lamphun, Lampang, Tak, Sukhothai, Uttaradit, Phitsanulok, Kamphaeng Phet, Phichit en Phetchabun.

Centraal: Nakhon Sawan, Lop Buri, Saraburi, Uthai Thani, Chai Nat, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Suphan Buri, Kanchanaburi, Ratchaburi inclusief Bangkok en omgeving.

Oost: Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi en Trat

Zuid: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon en Surat Thani

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/