Donderdag 1 maart wordt een droge dag voor Makha Bucha Day

Donderdag 1 maart is Makha Bucha-dag, een van de heiligste feestdagen op de boeddhistische kalender. Wat betekent dit voor jou? Zie onder….

Deze heilige dag herdenkt de wonderbaarlijke gebeurtenis toen 1,250 discipelen van de Boeddha, Gautama Sakayamuni, naar de Weluwan Mahawiharn-tempel in het gebied van Rachakhryha, India, reisden om de Boeddha te ontmoeten zonder vooraf afgesproken overeenkomst.

Van vrome boeddhisten wordt verwacht dat ze met duizenden naar lokale tempels komen om religieuze ceremonies te houden. Dit is meestal een van de drukste dagen van het jaar voor de lokale tempels en is zeker een bezoek waard.

Aangezien dit een van de belangrijkste boeddhistische feestdagen is, is het voor bedrijven tegen de wet om alcohol te distribueren van woensdag 28 februari middernacht tot donderdag 1 maart middernacht. Dit omvat bars en restaurants, supermarkten, buurtwinkels, warenhuizen en buurtwinkels. . Een wijziging van het decreet stelt hotels officieel vrij van het verbod, maar in de afgelopen jaren zijn er maar weinig tot geen mensen bereid geweest een mogelijke boete te riskeren of de bestaande machten van streek te maken.

Dit betekent ook dat alle bars, gogo's, nachtclubs, enz. gedurende deze periode vanaf 1 maart om middernacht gesloten zijn. Voor degenen die geen dag zonder kunnen drinken, stelt Pattaya News voor om voor de vakantie een voorraad in te slaan en te drinken in de privacy en het comfort van uw huis, aangezien openbaar drinken een belediging kan zijn voor degenen die de religieuze feestdag vieren.

.Degenen die betrapt worden op het overtreden van de wet, kunnen tot zes maanden gevangenisstraf en boetes tot 10,000 baht krijgen.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/