Pattaya City overweegt een toegangsprijs voor Koh Larn

Pattaya-

Koh Larn is nu de grootste trekpleister van Pattaya. Dat is al een tijdje zo en kan niet worden ontkend met de vele veerbootladingen met toeristen die het eiland elke dag bezoeken en de speedboten die ook mensen afzetten. Duizenden toeristen trekken naar dit kleine eiland om te genieten van de stranden en de lokale gastvrijheid.

Echter, met de afbrokkelende infrastructuur op het eiland, een afvalprobleem zonder de mogelijkheid om het afval op de juiste manier af te voeren (een probleem dat nu ook de stad zelf treft) en gebrek aan goed waterbeheer voor de bewoners en verwachtte 10,000 toeristen per dag op het eiland de stad kan simpelweg niet genoeg geld inzamelen om de problemen aan te pakken.

Lokale bewoners van Koh Larn hebben aan de pers en het gemeentehuis verklaard dat veel toeristen, vooral Chinezen (hun verklaring, niet de onze) al hun afval op het strand en op straat achterlaten, het niet op de juiste manier weggooien en geen respect hebben voor de natuurlijke schoonheid van het eiland of het strand.

Hieronder ziet u de huidige kosten, meestal 30 baht, om een ​​veerboot naar het eiland te nemen. Deze vergoeding voor de veerboot komt bovenop een vergoeding om het eiland binnen te komen.

Daarom werd tijdens een recente gemeenteraadsvergadering, bemand door alle prominente leden van het stadhuis, voorgesteld om toeristen te vragen Koh Larn binnen te komen. Deze vergoeding omvat NIET de huidige vergoedingen om een ​​veerboot naar het eiland te nemen, zoals hieronder vermeld, waarbij alleen de veerbootmaatschappijen het deel van het geld krijgen en er geen geld naar de infrastructuur van het eiland gaat. Deze voorgestelde vergoeding zou ook geen Thaise onderdanen omvatten. Het is onduidelijk of een permanente Thaise inwoner met een niet-toeristisch visum ook een vergoeding zou betalen.

Het exacte bedrag van de vergoeding is op dit moment niet vermeld, maar wordt in plaats daarvan besproken als een oplossing voor de problemen op het eiland. Deze oplossing zal de komende weken verder worden besproken in het stadhuis, waarna er waarschijnlijk over zal worden gestemd. Dit gezegd zijnde, zou je een paar honderd baht kunnen betalen voor het plezier om Ko Larn te bezoeken tijdens je volgende reis, mensen.

Het is belangrijk op te merken dat dit op dit moment slechts een voorstel is en voorlopig niets is veranderd.

We zullen je blijven updaten.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/