Thaise politie arresteert seriële hoteldief in The Siam Bayshore Hotel

Pattaya-

Op 18 februari 2018 arresteerde de politie de heer Samak Sikhorikri, 60, uit Thailand voor poging tot inbraak en poging tot diefstal in het Siam Bayshore Hotel in het zuiden van Pattaya. De heer Sikhorikri bleek ook een openstaand arrestatiebevel te hebben daterend uit 2012 voor Inbraak en kwam nooit opdagen voor de rechtbank op grond van die beschuldigingen.

Op zondag 2 uur arresteerden politie Lt. Abiisit Vejjajiva, politiechef van Pattaya City en hoofdonderzoeker Piyapong Ennuwat de heer Sikhorikri in zijn woning op beschuldiging van inbraak om ongeveer 30:18 uur op dezelfde dag in het Siam Bayshore Hotel .

Het management van Bayshore zei dat gasten al enkele maanden vermiste items in hun kamer meldden en na een volledig camera-onderzoek werd vastgesteld dat het niet het personeel was dat in de kamers inbrak en stal, maar dat het meermaals de heer Sikhorikri bleek te zijn. Sikhorikri wordt ook verdacht van diefstal op 28 januari 2018 in The Ambassador Hotel in Na Jomtien, aangezien CCTV-beelden daar ook lijken te laten zien dat hij in de vroege ochtend in de kamers inbreekt en stiekem door beveiligingspersoneel. De politiefunctionarissen van Pattaya verklaarden ook aan de politie dat ze geloven dat de heer Sikhorikri verantwoordelijk is voor nog veel meer diefstallen in hotels in de omgeving van Pattaya.

In het bezit van de heer Sikhorikri werden verschillende valse kamerkaarten gevonden voor hotels in de omgeving die door een elektronische deskundige leken te zijn gemaakt. De politie bevestigde dat de sleutels in zijn bezit het merendeel van de kamers van de Siam Bayshore leken te openen, maar die oorspronkelijk niet waren uitgegeven of eigendom waren van het hotel.

Om 6:00 uur toonden CCTV-beelden dat meneer Sikhorikri rond het gebouw bleef hangen terwijl gasten hun kamers verlieten voor het ontbijt en de activiteiten overdag en vervolgens doorgingen met inbreken in meerdere kamers en voornamelijk contant geld meenamen. De politie inspecteerde zijn woning en ontdekte de volgende rekeningen in zijn bezit die overeenkwamen met klachten van gasten in het hotel.

1. Thaise Baht Bankbiljetten 1,000 Baht 23,000 Baht.
2. Een Thais baht-biljet van 500 baht
3. Thaise Baht Bankbiljetten: 100 Baht elk, 400 in totaal
4. Thaise Baht-bankbiljetten: 1 50 baht-biljet
5. Twee Thaise Baht Bankbiljetten ter waarde van 20 Baht elk, in totaal 40 Baht.
6. 1 USD (Amerikaanse dollar)
7. Een Singaporese dollar
8. Yuan-bankbiljetten, 100 yuan elk, 21 in totaal.

Het verzamelde bewijs.

De heer Sikhorikri heeft op dit moment onschuldig gepleit en stelt, ondanks duidelijk CCTV-bewijs, een verleden en de valse kaarten in zijn bezit, dat hij niet verantwoordelijk was.

We zullen in de nabije toekomst verdere updates geven hier bij The Pattaya News.

 

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/