Ambtenaren van Pattaya City verwijderen daklozen en venters van Pattaya Beach

Stadsambtenaren verwijderen daklozen en hun bezittingen van het strand.

Pattaya-

Bijna een jaar lang, eindigend in juli 2017, was Pattaya in virtuele oorlog met straatverkopers die al tientallen jaren op stranden en winkelcentra werkten. Er werden hoge boetes geëist en er werden herhaalde acties gelanceerd door gemeenteambtenaren ondersteund door soldaten.

De campagne werkte, voor een tijdje. Zoals zo vaak in Pattaya krijgen grote initiatieven weinig navolging. Maar venters die dachten dat ze terug konden naar hun oude gewoonten, ontdekten dat de nieuwe baas in Pattaya consistentie als een van zijn grootste thema's heeft. Halverwege de middag van 15 februari werden meerdere venters opgepakt op Beach Road en kregen ze een niet nader genoemd bedrag aan Thaise baht.

Plaatsvervangend burgemeester Bandit Kunnajukr inspecteerde Beach Road en stuurde vervolgens agenten van het stadhuis om daklozen op te tuigen en in hechtenis te nemen die onder looppaden hurkten of bedelen vanaf matten op het trottoir.

Daklozen met Thais staatsburgerschap die in hechtenis werden genomen, werden naar het Chonburi Protection Centre for the Destitute gestuurd. Verschillende daklozen bleken geen Thaise staatsburgers te zijn en hebben geen wettelijk visum om Thailand binnen te komen, voornamelijk uit Cambodja en Myanmar, en werden naar de immigratiedienst gestuurd om deportatie te verwerken.

Voordat hij ermee stopte, liet Bandit agenten ook de percelen meten die werden gebruikt door strandstoelverkopers, waardoor degenen die zich buiten hun wettelijke limieten verspreidden, gedwongen werden te verhuizen.

De stad heeft verklaard door te gaan met het verwijderen van daklozen die in strijd met de Thaise wet op het strand slapen, en goede venters die waren aan het verkopen op Beach Road.

Abonneren
BRONDe dagelijkse mail
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/