Pattaya City voegt extra vrachtwagens toe om het verwijderen van medisch afval te versnellen

Vrachtwagens die medisch afval verwijderen

Pattaya-

Pattaya verhoogde het aantal vrachtwagens dat medisch afval vervoerde van een omstreden stortplaats in Khao Maikaew in een poging het tumult onder de buren te bedaren. We hebben hier ook eerder over gerapporteerd ( https://thepattayanews.com/2018/02/02/pattaya-city-removing-100-tons-medical-waste-khao-maikaew/ )

Natawut Burarak, manager van Miss Nightingale Health Care, die door de stad was ingehuurd om de 120 ton gevaarlijk afval te verwijderen, zei dat de operatie begon met een vrachtwagen die elke dag zes ton afval naar Nakhon Sawan vervoerde.
Inwoners van Khao Maikaew, verontwaardigd over Pattaya's schending van een overeenkomst om nooit meer dan 100 ton medisch afval in hun achtertuinen op te slaan, voerden aan dat de stad zich zo snel mogelijk moest ontdoen van de spuiten, het vuile verband en ander besmet afval.

Als reactie hierop voegde de aannemer meer voertuigen toe nadat hij Pattaya had gevraagd de vergoeding die hij betaalde te verhogen van 11 baht per kilogram naar 16 baht per kilo. De rekening van de stad voor het opruimen van de rotzooi in Khao Maikaew is nu gestegen tot een torenhoge 6.4 miljoen baht. Dat is exclusief de vergoeding voor het verbranden van de hazmat in de Nakhon Sawan-verbrandingsoven.

Na drie dagen intensief transport heeft het bedrijf 40 ton afval opgeruimd. De volledige achterstand zou vóór 15 februari zijn weggewerkt, maar vanaf vandaag, 17 februari 2018, is het medisch afval nog steeds niet volledig opgeruimd.

De media-aandacht die het dumpen van medisch afval heeft gekregen, heeft de autoriteiten er ook toe aangezet om de Nakhon Sawan-verbrandingsoven nader te bekijken.
Milieufunctionarissen noemden het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verbrandingsoven omdat het niet aan de wettelijke normen voldeed, hoewel het al bijna zeven jaar in bedrijf is. Ambtenaren van verbrandingsovens hebben beloofd al het medisch afval van Pattaya te verwijderen voordat de grotere problemen worden aangepakt.

Wij hier bij The Pattaya News zullen u blijven informeren over dit verhaal.

 

Abonneren
BRONDe Daily Mail
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/