Update 3: Thaise politie bevestigt dat ze videobeelden hebben van de vechtpartij in de bar tussen Amerikaan en Australiër met de dood tot gevolg

Verdachte Jose Manuel Polanco Jr uit New York, Amerika.

Pattaya-

Wij hier bij The Pattaya News hebben de volgende verklaring van politiecommissaris Apichai Kroppech met betrekking tot het recente bar-vechtincident in The Ruby Club in Noord-Pattaya afgelopen vrijdagavond, waarbij een Australische burger later stierf aan zijn verwondingen (https://thepattayanews.com/ 2018/02/11/australian-national-die-fight-american-foreigner-popular-northern-pattaya-bar/ ).

Khun Kroppech verklaarde dat ze camerabeelden en video van het gevecht hebben verkregen. Ze zullen de video op dit moment niet publiekelijk vrijgeven, maar bevestigden wel dat de video duidelijk laat zien dat dhr. Polanco dhr. Robb in het gezicht slaat, waarna hij viel. Hij verklaarde ook dat de video duidelijk laat zien dat nadat meneer Robb viel, meneer Polanco hem minstens tien keer in zijn gezicht schopte terwijl meneer Robb onverdedigd lag.

De politie bevestigde ook dat het incident werd aangewakkerd toen meneer Robb een serveerster bij de keel greep in de bar. De serveerster verklaarde tegenover de politie echter dat meneer Robb en zij grapjes maakten en niet serieus waren en meneer Polanco het verkeerd interpreteerde als een teken van agressie en tussenbeide kwam. Beide verdachten waren naar verluidt sterk onder invloed op het moment van de incident, rond 7 uur op vrijdagavond, toen verschillende getuigen meldden dat ze allebei enkele uren gestaag aan de bar hadden gedronken.

De eerste verschijning van Mr. Polanco is begin volgende week gepland. De re-enactment, onderdeel van de Thaise wet, waarbij de heer Polanco samen met de politie terugkeert naar de plaats delict om te demonstreren wat hij heeft gedaan, zal naar verwachting ook volgende week plaatsvinden. Zijn proces staat momenteel gepland voor eind volgende maand. De heer Polanco was niet in staat het geld bijeen te brengen om zichzelf te redden en zal gedurende het hele proces in hechtenis blijven. Het is niet bekend of hij op dit moment een advocaat heeft.

Wij hier bij The Pattaya News zullen u dit verhaal blijven volgen.

 

BRONHet Pattaya Nieuws
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/