Australische staatsburger sterft na ruzie met Amerikaanse buitenlander in populaire Noord-Pattaya Bar

 

Pattaya-

Op vrijdagavond 9 februari rond 7 uur kregen twee buitenlandse klanten ruzie in de populaire Ruby Bar in Noord-Pattaya. De Australiër, dhr. Benjamin Robb, uit Newport Victoria, Australië, naar schatting midden tot eind veertig, liep verschillende ernstige verwondingen op, werd bewusteloos geslagen en leek een aanval te hebben gehad in het gevecht met een Amerikaans staatsburger, die naar schatting in zijn eind twintig tot begin dertig, wiens naam op dit moment wordt ingehouden in afwachting van het proces. Paramedici en politie waren binnen een paar minuten snel ter plaatse en brachten de heer Robb naar het Pattaya Memorial Hospital. Bovendien probeerden meerdere mensen, waaronder het barpersoneel, meneer Robb te helpen en namen snel contact op met de politie en paramedici, waaronder een andere beschermheer met medische ervaring die meneer Robb op de juiste manier in de herstelpositie bracht en probeerde eerste hulp te verlenen.

Helaas stierf de heer Robb rond 3:00 uur Thaise tijd als gevolg van zijn verwondingen, naar verluidt interne bloedingen en ernstige gezichtsschade als gevolg van een aanhoudende impact op zijn schedel en schedel.

De Amerikaan vluchtte aanvankelijk van de plaats delict, maar meldde zich later gewillig om de gevolgen onder ogen te zien op het politiebureau op Soi 9 en wordt momenteel vastgehouden in afwachting van zijn eerste verschijning in de rechtbank en een re-enactment van de tragische strijd, naar schatting over tien dagen. De familie van de heer Robb en de Australische ambassade zouden op de hoogte zijn gesteld van zijn overlijden. Het is op dit moment niet bekend of de Amerikaanse burger een advocaat heeft.

Het is onduidelijk wat het gevecht op dit moment begon, maar verschillende ooggetuigen melden dat de heer Robb agressief en geagiteerd was jegens zowel het Amerikaanse als het barpersoneel. De getuigen melden ook dat beide klanten tijdens het incident zwaar dronken waren en gedurende enkele uren voorafgaand aan het gevecht gestaag shotjes en sterke drank hadden gedronken en gedronken.

De ID van de heer Robb

Een verklaring van het eigendom van de Ruby Club die is vrijgegeven aan populaire prikborden in de omgeving van Pattaya is als volgt:

"Een woordenwisseling van minder dan 20 seconden tussen twee klanten op vrijdagavond heeft ertoe geleid dat één persoon met ernstig ogende verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht, waardoor hij helaas zaterdagochtend in de vroege uurtjes is overleden. Geen enkele andere klant of medewerker raakte gewond tijdens het incident.
De andere betrokken persoon heeft zichzelf bij de politie aangegeven en het is duidelijk dat hij in hechtenis moet blijven tot een verschijning voor de rechtbank over 10 dagen of zo.
Hoewel onze gedachten bij de nabestaanden van de slachtoffers blijven, willen we ook de hulpdiensten bedanken voor hun snelle en professionele aandacht bij de afhandeling van het incident'

De Thaise politie heeft op dit moment geen officiële verklaring afgegeven, aangezien ze het misdrijf blijven onderzoeken en bepalen welke aanklachten zullen worden ingediend. Ze zijn echter volledig op de hoogte van het incident en hebben beloofd een volledig en grondig onderzoek te doen om vast te stellen wat tot de fatale vechtpartij heeft geleid. Ze prezen ook de snelle reactie van het barpersoneel, paramedici, politie, toeristenpolitie en andere klanten die probeerden te helpen en de situatie snel onder controle te krijgen en voor het onmiddellijk bellen van de politie.

We zullen verdere updates verstrekken zodra we deze ontvangen naarmate de re-enactment van de misdaad en de procesdatum nadert. Wij van The Pattaya News betuigen ons medeleven met de familie van de slachtoffers.

 

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/