Herinnering: Met ingang van vandaag, 1 februari, begint de handhaving van het rookverbod op het strand van Pattaya.

Vanaf vandaag, donderdag 1 februari, begint het rookverbod en de handhaving van boetes in Pattaya Beach.

Eerder leidde burgemeester Anan Charoenchasri op 19 januari een stoppen-met-roken-evenement op Jomtien Beach met functionarissen van de Disease Control Department, vertegenwoordigers van de politie van Pattaya en het Marine and Coastal Resources Management Office 2 om de start van de handhaving van het verbod op 1 februari aan te prijzen. werd vorig jaar wet.

Stadswerkers boden gratis gezondheidscontroles aan en sprekers gaven tips over hoe je van de gewoonte af kunt komen. Anderen spraken met een grote menigte over de gevaren voor de gezondheid van roken en passief roken, evenals de impact op het milieu die sigarettenpeuken veroorzaken.
Het evenement eindigde met een yogales en ambtenaren die leiding gaven aan een strandopruiming waarbij ze beweerden meer dan 50,000 weggegooide peuken te verzamelen.

De burgemeester heeft de bevoegdheid om het verbod uit te voeren gegeven aan het Marine and Coastal Resources-kantoor. Politie en gemeenteambtenaren zullen echter ook het verbod handhaven en kunnen rokers die buiten de aangewezen gebieden opsteken, zwaar beboeten of arresteren.

Het kantoor van de burgemeester blijft ervoor zorgen dat zij het publiek informeren over de handhavingsperiode die vandaag zal beginnen en wil zowel toeristen, Thaise staatsburgers als expats eraan herinneren dat de handhaving vandaag zal beginnen. Er zijn op dit moment meerdere aangewezen rookruimtes geïmplementeerd op Dongtan Beach en Jomtien Beach, waar handhaving niet ver van het hoofdstrand zal plaatsvinden. Deze zullen in de nabije toekomst naar Pattaya Beach komen, aldus de autoriteiten.

 

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/