Herinnering: Met ingang van vandaag, 1 februari, begint de handhaving van het rookverbod op het strand van Pattaya.

Vanaf vandaag, donderdag 1 februari, begint het rookverbod op Pattaya Beach en de handhaving van boetes.

Eerder leidde burgemeester Anan Charoenchasri op 19 januari een rookevenement op Jomtien Beach met functionarissen van de afdeling Ziektebestrijding, politievertegenwoordigers van Pattaya en Marine and Coastal Resources Management Office 2 om de start van de handhaving van het verbod op 1 februari aan te prijzen. werd vorig jaar wet.

Stadswerkers boden gratis gezondheidscontroles aan en sprekers gaven tips om van de gewoonte af te komen. Anderen spraken met een grote menigte over de gezondheidsrisico's van roken en passief roken, evenals de impact op het milieu die sigarettenpeuken veroorzaken.
Het evenement eindigde met een yogales en ambtenaren die een strandopruiming leidden, waar ze beweerden meer dan 50,000 afgedankte peuken te hebben verzameld.

De burgemeester heeft het bureau Marine and Coastal Resources de bevoegdheid gegeven om het verbod uit te voeren. Maar ook politie en gemeenteambtenaren zullen het verbod handhaven en rokers die buiten de daarvoor bestemde plaatsen aansteken, zwaar beboeten of arresteren.

Het kantoor van de burgemeester blijft ervoor zorgen dat ze het publiek informeren over de handhavingsperiode die vandaag begint en wil zowel toeristen, Thaise staatsburgers als expats eraan herinneren dat de handhaving vandaag begint. Er zijn op dit moment meerdere aangewezen rookruimtes op Dongtan Beach en Jomtien Beach waar de handhaving niet zal plaatsvinden op een afstand van het hoofdstrand. Deze zullen in de nabije toekomst naar Pattaya Beach komen, aldus de autoriteiten.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/