Cobra Gold en bijna 6000 Amerikaanse soldaten arriveren van 13 tot 23 februari in Pattaya

Slotceremonie van Cobra Gold 2017

BANGKOK, 28 januari – De jaarlijkse multinationale militaire oefening met de codenaam Cobra Gold zal volgende maand worden gehouden in de oostelijke regio van Thailand, zei een Thaise marineofficier op zondag de 28e tegen de nieuwsmedia.

Thailand, de Verenigde Staten en verschillende andere Aziatische landen zullen hun militairen laten deelnemen aan de jaarlijkse militaire oefening op 13-23 februari in de oostelijke Thaise provincies, waaronder de Sattahip-marinebasis in Chonburi, de U-tapao-marineluchtmachtbasis in Rayong, Chachoengsao en Chanthaburi , zei de marineofficier op voorwaarde van anonimiteit.

Militair personeel uit tientallen landen zal ofwel deelnemen aan Cobra Gold 2018 of deze observeren, die voornamelijk zal bestaan ​​uit de commandopostoefening, de veldoefening en de humanitaire hulp en rampenbestrijding, zei hij.

Cobra Gold, voor het eerst gehouden in 1982, wordt beschouwd als de grootste militaire oefening in de regio Azië-Pacific.

The Pattaya News sprak met een Amerikaanse militaire functionaris die op voorwaarde van anonimiteit verklaarde dat soldaten vrijheid zullen hebben, maar het zal onder strikte beperkingen zijn en gericht op het bezoeken van lokale humanitaire inspanningen, tempels en enkele recreatieve activiteiten zoals lokale restaurants en de waterparken en beperkt tot een klein aantal dagen, aangezien de soldaten vooral bezig zullen zijn met de commando-oefeningen. Ze zullen ook onder een strikte avondklok gelden tijdens de oefeningen.

Het leger liet eerder aan de nieuwsmedia weten dat in totaal zeven landen zouden deelnemen aan volledige militaire trainingsoefeningen. Dat zijn de VS, Thailand, Singapore, Zuid-Korea, Indonesië, Japan en Maleisië.

Daarnaast zullen tien landen als waarnemers deelnemen aan de oefening: Brunei, Laos, Cambodja, Myanmar, Vietnam, Duitsland, Pakistan, Sri Lanka, Brazilië en Zweden.

Thailand zal 5,600 medewerkers leveren, terwijl 5,800 uit de VS komen, 200 uit Zuid-Korea, 146 uit Japan, 68 uit Indonesië, 50 uit Singapore en 44 elk uit China en India.

 

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/