Tolverhogingen voor de snelweg van Bangkok naar Pattaya, routelengte verhoogd

Een foto van een tolstation op de snelweg Bangkok-Pattaya.

Bangkok – Onder online klachten en kritiek over de aanstaande verhoging van de tolweg van Bangok naar Pattaya, verklaarde de directeur-generaal van het Department of Highways (DOH), Thanin Somboon, het volgende: “Een verhoogde tol voor de snelweg Bangkok – Pattaya bestrijkt een langer netwerk en verbetert de voorzieningen langs de weg algemeen."

Hij zei dat de nieuwe tolstructuur op de snelweg, van kracht vanaf 19 april 2018 en waarbij een vierwielige auto een tol van 105 baht zal betalen, een stijging van 60 baht, een uitgebreide weg bestrijkt en de verbeterde faciliteiten van de tariefinning in het gesloten systeem waarbij rekening wordt gehouden met de lengte van het wegennet.

De nieuwe tol die op het traject Chonburi – Pattaya moet worden geheven, is een totale verhoging van 10 naar 60 baht naast het traject Bangkok – Chonburi. Een rechtstreekse reis van Bangkok naar Pattaya over de 126 kilometer lange snelweg kost 105 baht, of minder dan één baht per kilometer.

De tol op het traject Chonburi – Pattaya werd voorheen niet geïnd omdat het systeem voor het incasseren van tarieven niet volledig was geïnstalleerd. Volgens Rijkswaterstaat is het snelweggedeelte verbeterd met een beter wegdek, betere afwatering, betere verlichting, minder kruisingen, beter beheer en verkeersmanagement door een 24-uurs verkeerscentrale.

Wij hier bij The Pattaya News hopen dat jullie allemaal een veilige en gelukkige reis hebben naar waar je ook heen gaat.

 

BRONMinisterie van Wegen, Bangkok
De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/