Inwoners van Pattaya klagen over motorverhuurbedrijven die openbare parkeerplaatsen overnemen

FOTO: Matichon

Pattaya —

Inwoners van Pattaya klagen over motorverhuurbedrijven die naar verluidt openbare parkeerplaatsen langs Beach Road helemaal voor zichzelf bezetten, wat overlast voor toeristen veroorzaakt.

Op 15 juni 2024 deelden getroffen bewoners met lokale media dat motorverhuurbedrijven tientallen motorfietsen parkeren aan de kant van Beach Road, waardoor het voor toeristen moeilijk wordt om een ​​parkeerplaats te vinden. Sommige motorfietsen worden zelfs illegaal geparkeerd omdat ze het verkeer blokkeren en het moeilijk maken voor auto's om de zijstraten in en uit te gaan, betreurden de bewoners.

Volgens Pol. Luitenant-kolonel Panupong Nimsuwan, hoofd van de verkeerspolitie van Pattaya, heeft niet de bevoegdheid om deze bedrijven te beboeten omdat ze hun motorfietsen technisch gezien op openbare parkeerplaatsen parkeren. Het enige moment waarop de politie actie kan ondernemen is als de motorfietsen geparkeerd staan ​​in verboden gebieden met witte en rode lijnen, aldus Pol. zei luitenant-kolonel Panupong.

Ondanks deze beperkingen patrouilleert de politie van Pattaya regelmatig in het gebied en deelt boetes uit aan overtreders. De politiechef legde echter uit dat ze zich momenteel niet specifiek kunnen richten op motorverhuurbedrijven vanwege het huidige wettelijke kader, met betrekking tot de Landverkeerswet van 2019, waarin staat dat het de verantwoordelijkheid van lokale overheden is om het parkeren op de openbare weg te reguleren.

Het positieve nieuws is dat Pattaya momenteel bezig is met het ontwikkelen van regelgeving die specifiek gericht is op motorverhuurbedrijven. Als Pattaya City dergelijke regels officieel heeft uitgevaardigd, zal elke exploitant die deze overtreedt, worden onderworpen aan boetes en straffen die vergelijkbaar zijn met die welke worden opgelegd onder de normale verkeerswetten, zei de politiechef.

In de tussentijd zal de politie van Pattaya agenten inzetten om de parkeeropstoppingen voor toeristen te verlichten.

Ondertussen vertelde een eigenaar van een motorverhuurbedrijf (naam niet vermeld) aan de lokale media dat er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar is voor toeristen, en dat ze gewoon in een nabijgelegen winkelcentrum moeten parkeren. Hij zei ook dat de reden dat er veel huurmotoren op Beach Road staan, is dat het momenteel laagseizoen is en dat er niet veel klanten zijn.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.