Noodlanding op U-Tapao Airport: Airbus A319 landt met succes terwijl het wiel defect is, geen gewonden

Rayong, Thailand-

In de vroege uren van 15 juni 2024 was U-Tapao Airport in Rayong het toneel van een gespannen noodlanding toen een Airbus A319, aankomend vanuit Dubai, te maken kreeg met een kritieke storing in het landingsgestel.

Het incident begon rond 12 uur toen de verkeerstoren van de luchthaven werd gewaarschuwd voor een mogelijk probleem waarbij de wielbasis van het vliegtuig niet volledig uitstak ter voorbereiding op de landing. Het Pattaya News Thai-team heeft ook een waarschuwing op zijn sociale mediakanalen geplaatst.

Reddingsteams werden onmiddellijk gecoördineerd door de autoriteiten van U-Tapao Airport om stand-by te staan, waaronder meer dan 40 reddingsvoertuigen en ambulances uit de provincies Rayong en Chonburi, samen met opgeleid personeel dat klaar stond om op eventuele noodsituaties te reageren.

Het vliegtuig, bemand door één gezagvoerder, één assistent-kapitein en zeven bemanningsleden, communiceerde de technische problemen met de verkeerstoren terwijl het probeerde een noodontscheping te maken op de luchthaven U-Tapao.

Na spannende momenten en voorbereidingen op de grond bevestigde de laatste update om 1 uur dat het vliegtuig met succes op de landingsbaan was geland. Alle mensen aan boord werden na het incident veilig gemeld.

Er wordt naar verluidt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de storing.

Fotocredit Naew Na.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/